BNP Paribas Fortis Foundation bekroont het project ‘Navigate You(th)’ van HALSE vzw Pin

C21

BNP Paribas Fortis Foundation bekroont het project ‘Navigate You(th)’ van HALSE vzw Pin

Auto-12
vzw Pin ontvangt de prijs. Foto ingezonden.
 

Dinsdag nam Pin vzw de prijs van BNP Paribas Fortis Foundation (BNPPF Foundation) in ontvangst. Dankzij haar project ‘Navigate You(th)’ werd de vzw door de medewerkers van BNPPF Foundation verkozen als ‘kampioen’ van de regio Vlaams-Brabant. Het project focust op de integratie van jongeren van buitenlandse herkomst via buitenschoolse activiteiten, het thema van het nieuwe partnerschap tussen BNPPF Foundation en de Koning Boudewijnstichting. De vzw krijgt 25.000 euro. Na een positieve evaluatie krijgt ze in 2021 nog eens datzelfde bedrag. Daarnaast zullen medewerkers van BNP Paribas Fortis het project als vrijwilligers bijstaan.

Pin vzw ondersteunt Vlaamse gemeenten bij de integratie van inwoners van buitenlandse herkomst. Daarin spelen “toeleiders” – ervaringsdeskundigen die nieuwe inwoners van buitenlandse herkomst wegwijs maken in de lokale samenleving – een sleutelrol.
Joke Van Dooren, projectmedewerker vzw Pin: ”Het voorbije jaar werden er in het kader van het pilootproject Navigate You(th) een 100-tal jonge nieuwkomers begeleid naar een zinvolle vrijetijdsbesteding. Dankzij de samenwerking met enkele lokale besturen in Vlaams-Brabant en de steun van BNPPF Foundation kunnen we de komende jaren nieuwe jongerenbegeleiders opleiden en 5 keer zoveel jonge nieuwkomers begeleiden naar het lokale vrijetijdsaanbod. “
De Eurostat-cijfers liegen er niet om, in 2018 liep maar liefst 23,3% van de Belgen jonger dan 18 jaar het risico in armoede of sociale uitsluiting op te groeien. Daarvan heeft 1 op 4 jongeren, in Brussel zelfs 1 op 3, geen toegang tot vrijetijdsbesteding.

362 projecten ingediend, 10 verkozen

BNP Paribas Fortis Foundation ontving maar liefst 362 projecten. Daaruit selecteerde ze er tien, namelijk één per regio. De tien geselecteerde organisaties krijgen dit jaar 25.000 euro, en na een positieve evaluatie nog eens 25.000 euro volgend jaar.
Anne-France Simon, Hoofd CSR, Engagement & Inclusion bij BNP Paribas Fortis: “Het is de bedoeling dat medewerkers van de bank uit de streek zich voor dat project als vrijwilliger inzetten. We bouwen zo een sterk partnerschap tussen de organiserende vereniging en de regio waarbij onze bank behalve geld ook praktische hulp geeft.”

Samenwerking Koning Boudewijnstichting

Sinds de oprichting van de Foundation in 2010 verleent de organisatie financiële middelen aan Belgische initiatieven die zich engageren voor de minstbedeelden.
“Na negen jaar beslisten we de werking van ons belangrijkste programma, de Awards, te herzien”, legt Caroline Vergeylen (CSR/Engagement & Inclusion) uit. “Dankzij het nieuwe partnerschap met de Koning Boudewijnstichting willen we onze impact aanzienlijk vergroten. We willen de organisaties op een meer gediversifieerde en complementaire manier helpen, dankzij het engagement van het personeel van de bank.”
De laatste 10 jaar heeft de BNPPF Foundation het verenigingsleven gesteund voor een bedrag van 11 miljoen euro.

Over Pin vzw
Pin, partners in integratie, ondersteunt Vlaamse gemeenten bij de integratie van inwoners van buitenlandse herkomst. Daarin spelen” toeleiders” - ervaringsdeskundigen die nieuwe inwoners van buitenlandse herkomst wegwijs maken in de lokale samenleving - een sleutelrol. Zij helpen hen hun weg vinden in de lokale samenleving.  Ze vormen de brug tussen deze inwoners en diensten.
www.vzwpin.be

Over BNP Paribas Fortis Foundation
BNP Paribas Fortis Foundation werd op 8 april 2010 juridisch opgericht als private stichting. Met die oprichting bevestigt BNP Paribas Fortis zijn engagement voor het bedrijfsmecenaat en combineert het veertien jaar ervaring van Fortis Foundation Belgium met de waarden van de groep BNP Paribas.
BNP Paribas Fortis Foundation werkt met haar solidariteitsacties voornamelijk rond drie krachtlijnen:

  • de sociale integratie van kansarme kinderen en jongeren aan de hand van educatieve projecten
  • de ondersteuning van solidariteitsprojecten waarin de medewerkers van de bank betrokken zijn
  • het inschakelen van het net van de bank voor solidariteitsacties.

Over Koning Boudewijnstichting
De Koning Boudewijnstichting is een stichting van openbaar nut. Ze werd opgericht in 1976, toen Koning Boudewijn 25 jaar koning was. De Koning Boudewijnstichting heeft als opdracht bij te dragen tot een betere samenleving.
De Stichting is in België en Europa een actor van verandering en innovatie in dienst van het algemeen belang en van de maatschappelijke cohesie. Ze zet zich in om een maximale impact te realiseren door de competenties van organisaties en personen te versterken. Ze stimuleert doeltreffende filantropie bij personen en ondernemingen. Haar actiedomeinen momenteel zijn armoede en sociale rechtvaardigheid, filantropie, gezondheid, maatschappelijk engagement, ontwikkeling van talenten, democratie, Europese integratie, erfgoed, duurzame ontwikkeling en Afrika en ontwikkelingslanden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief