Provincie schenkt 20.000 euro voor 2 taalstimulerende projecten in HALLE en Wemmel

C21

Provincie schenkt 20.000 euro voor 2 taalstimulerende projecten in HALLE en Wemmel

Kanak__16_
 
Kanak__19_
 

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt met een totaalbedragvan 20.000 euro taalstimulerende projecten van vzw KANAK uit Wemmel en PIN vzw - Partners in Integratie uit Halle.

Anders- en meertaligheid is voor steeds meer inwoners van Vlaams-Brabant een realiteit. In Vlaanderen is kennis van het Nederlands voor anderstaligen van essentieel belang voor een goede integratie in de lokale gemeenschap. Bovendien zorgt kennis van het Nederlands voor meer kansen op de arbeidsmarkt.

“Onze subsidie heeft een uitgesproken sociaal karakter, want voor onze samenleving is het belangrijk dat we met elkaar kunnen communiceren. Met deze subsidies ondersteunen we daarom organisaties die anderstaligen helpen bij hun leerproces van het Nederlands als vreemde taal. Gemeenten, scholen, vzw’s en feitelijke organisaties kunnen voor hun taalstimulerend project een subsidie aanvragen van maximum 15.000 euro”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor het Vlaams karakter.

Overzicht van de goedgekeurde projecten:

vzw KANAK uit Wemmel krijgt 5.000 euro voor  een taalactiverende en -stimulerende vakantie voor kinderen met een maatschappelijke en taalarme achtergrond

Kanak organiseert een taalstimulerende vakantie voor kinderen van 5 tot 10 jaar met een maatschappelijke en taalarme achtergrond. Door de Nederlandse taal aan te bieden in een ontspannende context wil de organisatie inzetten op het versterken van de onderwijskansen van deze kinderen en hen ook aanmoedigen om het Nederlands niet alleen als schooltaal maar ook als omgangstaal te gebruiken.
 

PIN vzw - Partners in Integratie uit Halle krijgt 15.000 euro voor ‘Navigate Youth’

Met het project ‘Navigate Youth’ wil PIN vzw gedurende 1 jaar 50 jonge en meest kwetsbare nieuwkomers toeleiden naar het lokale vrijetijdsaanbod. Via hun onthaalbeleid en contacten met sociale diensten zal PIN vzw in verschillende gemeenten in Vlaams-Brabant gezinnen identificeren die zich recentelijk in die gemeentes gevestigd hebben. Een ervaringsdeskundige toeleider met een vlucht- of migratieverhaal en een enthousiaste vrijwilliger uit de betrokken gemeente zullen via gesprekken en acties samen een gezin toeleiden naar het bestaande vrijetijdsaanbod en dit ook verder opvolgen. Zo willen ze sociale integratie en het actieve gebruik van de Nederlandse taal bevorderen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2020
Marc Sluys
Provincie Vlaams Brabant
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief