HALLE - Arkenvest naar overtredersrecord?

HALLE - Arkenvest naar overtredersrecord?

Img_0336
Arkenvest naar boeterecord? ©Roger Swalens
 

450 keer is er al een boete uitgeschreven voor weggebruikeres die nog altijd door de Arkenvest rijden. Die is al sinds 19 januari 2020  verboden voor alle verkeer, lijnbussen en hulpdiensten uitegzonderd. 

Het verbod kadert in het omleidingsplan dat Halle moest invoeren om ondermeer de bruggenbouw over het kanaal mee mogelijk te maken en de gelijktijdige bouw van een  appartementsblok in de Arkenvest zelf.

Al 450 overtreders in Arkenvest

Het nieuwe omleidingsplan was voor iedereen even wennen. Het is dan ook begrijpelijk dat er in het begin soms overtredingen gebeurden. De politie van de zone Zennevallei was de eerste dagen dan ook massaal aanwezig om de bestuurders te wijzen op de nieuwe verkeersituatie. Er werd toen ook niet beboet.

" Maar een maand na de werken stellen we vast dat in de Arkenvest sommige bestuurders het verbodsbord  steevast blijven negeren. En dat is nefast voor de veiligheid van het busverkeer in de Arkenvest. De buschauffeurs kunnen immers met elkaar overleggen via een intern communicatiesysteem over wie als eerste de Arkenvest mag doorrijden. Met de autobestuurders is dat uiteraard niet mogelijk met soms erg gevaarlijke situaties als gevolg. De politie voerde er al regelmatig controles uit en stelde intussen al zo’n 450 pv’s op. Ook de volgende dagen en weken zal er intensief gecontroleerd worden." aldus een persmededeling van het stadsbestuur.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2020
Roger Swalens
Roger Swalens©
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 02 apr 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Marc Sluys | 27 mrt 2020
Roger Swalens | 24 mrt 2020

archief