HALLE - Hallenaren krijgen KLarabrug

HALLE - Hallenaren krijgen KLarabrug

Waggelbrug
De bekende Waggelbrug wordt nu Klarabrug
 

 

De voetgangersbrug die momenteel gebouwd wordt over het kanaal, heeft  een naam: de Klarabrug. De naam verwijst naar de vlakbij gelegen voormalige zeepfabriek Klaar. Door de naam te vervrouwelijken ondersteunt Halle ook de actie #meervrouwopstraat van de VRT.

De nieuwe voetgangersbrug kreeg van de Vlaamse Waterweg bij de start van de plannen de naam Sint-Annabrug mee,  omdat de brug in het verlengde ligt van de Sint-Annastraat. Maar de stad oordeelde dat de naam wat lokale binding miste. Een bedenking waar de Vlaamse Waterweg oren naar had.

 De stad lanceerde daarom, via een filmpje op sociale media  een oproep naar suggesties voor een nieuwe naam. De video  leverde meer dan 100 suggesties op. De namen die het vaakst terugkwamen waren de Waggelbrug, de Voetbrug en de Klara- of Klaarbrug. De Waggelbrug is een verwijzing naar een vroegere brug over het kanaal uit de onmiddellijke omgeving. De Voetbrug vonden we ook een leuke suggestie. Voet verwijst naar het feit dat dit een voetgangersbrug is over de voet. ‘Voet’ is immers ook het Halse dialect voor ‘vaart’.

 Maar de Klarabrug genoot de voorkeur van zowel de Vlaamse Waterweg als het schepencollege van de stad Halle. Enerzijds verwijst de naam ‘Klara’ naar de voormalige zeepziederij ‘Klaar’, waar de zeep ‘Klaar’ werd geproduceerd

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 02 apr 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Marc Sluys | 27 mrt 2020

archief