Hoe vertalen de maatregelen van de Veiligheidsraad zich in HALLE. Halle opent speciaal corona-infonummer: 02 365 99 11 en e-mailadres corona@halle.be

Hoe vertalen de maatregelen van de Veiligheidsraad zich in HALLE. Halle opent speciaal corona-infonummer: 02 365 99 11 en e-mailadres corona@halle.be

Unknown-4
 

De Veiligheidsraad heeft donderdag een reeks drastische maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Maar welke impact hebben deze maatregelen in onze stad? En welke bijkomende maatregelen voorzien we? Hieronder vind je een uitgebreid overzicht. De stad opent ook een speciaal telefoonnummer en e-mailadres waar iedereen met al zijn vragen terecht kan. 

Vanaf middernacht gaan cafés en restaurants dicht en worden alle lessen opgeschort. Dat zijn de meest in het oog springende maatregelen die de regering neemt om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dammen. Vanmorgen werd door de stadsdiensten en het college van burgemeester en schepenen besproken wat de gevolgen zijn voor de eigen dienstverlening.  

Voor de zorgsector:

·       Woonzorgcentrum:

ü  Het woonzorgcentrum werd gesloten voor bezoekers.

ü  Intern wordt twee maal per dag de temperatuur gemeten bij personeel en bewoners. 

ü  Mensen met luchtwegeninfecties worden uit voorzorg geïsoleerd.

ü  We proberen het contact tussen afdelingen zoveel mogelijk te vermijden

·       Assistentiewoningen:

ü  De assistentiewoningen werden gesloten voor de bezoekers.

ü  De bewoners kunnen nog samen eten. Maar alle activiteiten worden geschorst. 

·       Thuiszorg:

Onze thuiszorg telt zo’n  600 klanten. De basisverzorging wordt gegarandeerd (eten klaarmaken, wassen verzorgen, boodschappen doen,… ) Maar voor niet noodzakelijke taken (zoals poetshulp) wordt de dienstverlening stopgezet tot minstens 3 april. 

·       Thuiszorg 3wplus (zieke kinderen): Deze dienstverlening blijft voorlopig gewaarborgd. 

 

Voor de sector vrije tijd:

·       Sport: Alle trainingen en wedstrijden in onze sportinfrastructuur worden afgelast tot 3 april. Sportcomplex De Bres wordt tot dan ook gesloten. 

·       Vondel: alle producties worden geschrapt tot 3 april. Ook alle activiteiten van andere organisaties en verenigingen worden geschrapt (yoga, kookworkshops, vergaderingen ….) Lokalen kunnen voorlopig niet gehuurd of gebruikt worden door externe organisaties tot 3 april.

·       Het stadsmuseum den Ast en het toerismekantoor sluiten tot en met 3 april de deuren. 

·       De bibliotheek vormt een uitzondering en blijft dus open om boeken, cd’s of video’s af te halen, dus de normale toegang tot de bib is niet mogelijk. Bibliotheekmateriaal kan dus je best vooraf telefonisch of online reserveren. Nu heel wat hobby’s niet meer mogelijk zijn, beschikken mensen over aardig wat tijd. Een goed boek lezen, lijkt ons een fijn tijdverdrijf. Daarom behouden we deze dienstverlening. 

Voor de sector jeugd:

·       JC De Kazerne sluit de deuren tot 3 april, ook hier kunnen vergaderlokalen niet gebruikt of gehuurd worden. 

·       Uitleendienst: wordt tot en met 3 april gesloten.

·       De buitenschoolse kinderopvang (BKO) blijft geopend. De opvang behoudt wel het huidig uurrooster. De scholen verzorgen immers zelf, omwille van de geschorste lessen, de opvang.

·       Huis van het kind en Speelwolk  worden gesloten tot en met 3 april.

·       Kunstenacademies Meiboom en Servais: De lessen worden opgeschort. In de mate van het mogelijke wordt vanaf morgen wel opvang voorzien voor leerlingen die normaal les zouden volgen.

Dienstverlening stadhuis en sociaal huis: 

·       De dienstverlening in het stadhuis en sociaal huis blijft gegarandeerd maar gebeurt tot en met 3 april enkel op afspraak.

 

Kom niet onnodig naar het stadhuis als je jouw vraag ook telefonisch of online kan stellen. Je kan ons telefonisch bereiken via 02 365 99 00 of via info@halle.beOok via Messenger of onze stadsapp zijn we bereikbaar. 

 

We vragen de inwoners ook om zoveel mogelijk attesten zoals een uittreksels uit het strafregister, een attest samenstelling gezin of bewonerskaarten online op te vragen via www.halle.be

 

·       De huisbezoeken Sociaal Huis worden opgeschort. 

·       De raadcommissies worden geschorst, enkel de commissie stadsontwikkeling gaat door maar in de raadzaal. Ook de gemeenteraad vindt zoals voorzien plaats op dinsdag 17 maart. Wij vragen toeschouwers om zoveel mogelijk via de liveastream te volgen en niet naar het stadhuis te komen.

·       Huwelijken: kunnen doorgaan maar aan de aanwezigen wordt gevraagd om de nodige afstand te bewaren tussen de aanwezigen en de preventieve maatregelen te respecteren. 

·       Recyclagepark: Intradura oordeelt om het containerpark open te houden. Het aantal bezoekers wordt beperkt.

·       Buurtrestaurant sluit volledig. Er kunnen ook geen maaltijden meer afgehaald worden.

·       Alle martken worden voorlopig opgeschort. Het gaat om de wekelijks markt op donderdag en zaterdag, de Voddekesmarkt en de rommelmarkt. 

Horecazaken blijven gesloten, maaltijden afhalen mag

Vanaf middernacht gaan alle cafés en restaurants dicht. Maar over wat mag en niet mag krijgen, we aardig wat vragen. Daarom voor alle duidelijkheid: 

·       Maaltijden afhalen, bijvoorbeeld bij een frituur en restaurant, mag wel. 

·       Consumpties ter plaatse, bijvoorbeeld in een broodjeszaak of een tankstation, zijn verboden.

Stad Halle opent corona-infonummer en e-mailadres

Inwoners, handelszaken, horecazaken, onderwijsinstellingen en verenigingen kunnen met al hun vragen terecht op het speciaal telefoonnummer dat de stad vanaf deze middag opent: 02 365 99 11. Je kan met je vragen ook terecht op corona@halle.be

Opgelet: dit telefoonnummer en e-mailadres kan je ook zaterdag en zondag tussen 9u en 16u30 bereiken. Ook via Messenger en de app blijft de stad bereikbaar.

We vallen wellicht in herhaling maar preventie is voorlopig het enige wapen in de strijd tegen het nieuwe coronavirus. Door deze maatregelen kunnen we echt levens redden. We danken u dan ook voor uw begrip. 

Deze maatregelen worden voortdurend geëvalueerd en indien nodig bijgestuurd

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 02 apr 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Marc Sluys | 27 mrt 2020

archief