Aangepaste voedingsmarkt in HALLE Ondertussen achterhaald door de maatregelen van de regering

Aangepaste voedingsmarkt in HALLE Ondertussen achterhaald door de maatregelen van de regering

Voddekesmarkt_1
Geen voddekensmarkt voorlopig. foto ingezonden
 

 Donderdag en zaterdag zal er in Halle opnieuw een voedingsmarkt georganiseerd worden. Maar dit bericht van deze avond is ondertussen door de Nationale veiligheidsmaatregelen achterhaald. Er zal dus geen markt zijn donderdag en zaterdag. 

Eerder had de stad Halle de organisatie van markten verboden om veiligheidsredenen. De opstelling van de wekelijkse markt op het Possozplein en het Vondel laat immers weinig ruimte tussen de kraampjes. Maar intussen hebben we werk gemaakt van een aangepaste opstelling. Op die manier kunnen de marktkramers op een veilige afstand van elkaar hun producten verkopen en krijgen ook de marktbezoekers meer bewegingsruimte. En dat is belangrijk want ook hier geldt de voorzorgsmaatregel: hou minstens 1,5 meter afstand.

Nu we een veilig plan B hebben voor de opstelling, kunnen we een beperkte voedingsmarkt op donderdag en zaterdag organiseren. Voedingswaren zijn essentieel, dus het is belangrijk dat we deze ook blijven aanbieden.Handelaars die andere producten verkopen dan voedingswaren, kunnen we geen plaats geven  We betreuren dit enorm, maar begrijp dat veiligheid momenteel onze grootste prioriteit is.

Aan de marktbezoeker willen we deze raad meegeven:

Hou minstens 1,5 meter afstand. Wie nauw contact heeft met een ander, kan besmet raken. Alle strenge voorzorgsmaatregelen hebben ook geen zin als we op de markt te dicht bij elkaar staan.

Kom alleen naar de markt. Maak er geen uitstap van met familieleden of vrienden.

Wacht rustig jouw beurt af. Maak van de afstand tussen de mensen geen misbruik om voor te steken.

Was je handen voor en na jouw marktbezoek

Aan de marktkramers willen we deze raad meegeven:

Respecteer de veiligheidsvoorschriften en was zeer regelmatig je handen. Wie zorgt voor de eigen hygiëne zorgt ook voor de veiligheid van zijn klanten.

Afficheer de voorschriften in verband met de te respecteren afstand tussen mensen (minstens 1,5 meter). Dergelijke affiches zijn op het stadhuis verkrijgbaar en kunnen elke dag op afspraak afgehaald worden. Je kan ons bereiken via 02 365 99 00 of info@halle.be

Durf klanten ook aan te spreken als ze deze afstand niet respecteren.

Zet enkel het hoognodige personeel in. Veiligheidsvoorschriften hebben geen zin, als verkopers te dicht op elkaar moeten werken.

Enkel vaste marktabonnees mogen zich opstellen. Het heeft geen zin om met je kraam naar Halle te komen als je geen abonnement voor de markt hebt.

De opstelling zal wellicht meer tijd in beslag nemen. Maar het heeft uiteraard geen zin om je hier druk in te maken.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 02 apr 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Marc Sluys | 27 mrt 2020

archief