Veel Halse handelaars sluiten op advies de deuren Maar ‘HALLE handelt!’ wordt gelanceerd om lokale handelaars te steunen

Veel Halse handelaars sluiten op advies de deuren Maar ‘HALLE handelt!’ wordt gelanceerd om lokale handelaars te steunen

A3_affiche_halle_handelt
 

Steeds meer Halse Handelaars sluiten voorlopig hun deuren. Het gaat niet om een beslissing van de Verenigde Handelaars Halle maar wel om een advies. Door te sluiten beperken we de menselijke contacten en beschermen we de klanten en het personeel. Voor de lokale handel worden het moeilijke weken maar we blijven niet bij de pakken zitten. De stad en de Verenigde Handelaars lanceren samen de actie ‘Halle handelt’. Een online initiatief waarop we een overzicht bieden van alle restaurants en handelszaken uit Halle waar je online kan bestellen en/of afhalen. Op die manier kunnen alle klanten in deze moeilijke periode ‘winkelhieren’ en de lokale handel en horeca steunen. 

 

Volgens de federale voorzorgsmaatregelen mogen alle winkels tijdens de week geopend blijven. Tijdens het weekend mogen enkel voedingswinkels de deuren openen. Ondanks die mogelijkheid sloten gisteren al heel wat ketens de deuren. En nu geven ook de Verenigde Handelaars in Halle hun leden het advies om even te sluiten om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. En dat vinden de lokale handelaars belangrijk. Niet alleen voor het personeel maar ook voor de gezondheid van de klanten.

 

Halle handelt!

Wil jij onze Halse restaurants, boetieks en handelaars toch steunen in deze moeilijke tijden? Dat kan! Want de stad en de VHH pakken uit met de actie met de ‘Halle Handelt’. Op www.halle.be/halle-handelt bieden we een overzicht van alle horeca- en handelszaken in onze stad waar je online kan shoppen en/of afhalen. Laat onze lokale handelaars dus niet in de steek en blijf hartverwarmend winkelhieren! Intussen hebben de eerste handelaars zich al aangemeld. Sommige handelaars organiseren momenteel nog hun vernieuwde aanpak zodat online bestellingen veilig kunnen geleverd of opgepikt worden. 

 

Hou minstens 1,5 meter afstand als je toch gaat winkelen

Uiteraard sluiten niet alle winkels. Apothekers of voedingswinkels verkopen essentiële producten en blijven dus geopend. Maar het is in het belang van iedereen dat u als klant de voorzorgsmaatregelen maximaal respecteert. 

  • Hou overal minstens 1,5 meter afstand
  • Merk je dat er teveel volk in de winkel is, wacht buiten of kom later terug.
  • Kom alleen naar de winkel, maak er geen uitstapje van met familie of vrienden.
  • Voel je je niet lekker? Blijf thuis en doe een beroep op een familielid of #HalleHelpt (meer info op https://www.halle.be/formulieren/halle-helpt-ik-zoek-hulp)
  • Begin niet te hamsteren. Dat is er nergens voor nodig. Op die manier krijgen de handelaars ook de nodige tijd om de rekken aan te vullen. Koop dus enkel wat je nodig hebt.
  • Was voor en na je bezoek jouw handen met zeep of ontsmet met een efficiënte handgel. 
  • Schud geen handen of zoen niet

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 02 apr 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Marc Sluys | 27 mrt 2020

archief