HALLE - DreamLand zet schouders onder Torfs-campagne: schenking speelgoed aan Kinderarmoedefonds en Arc-En-Ciel

C21

HALLE - DreamLand zet schouders onder Torfs-campagne: schenking speelgoed aan Kinderarmoedefonds en Arc-En-Ciel

Download

Nu niet alleen de scholen, maar ook veel bibliotheken en spelotheken gesloten blijven, zijn het vooral kinderen uit kansarme gezinnen die extra hard getroffen worden door de coronacrisis. DreamLand en Torfs slaan daarom de handen in elkaar en willen iets teruggeven aan de maatschappij door samen speelgoed te schenken aan gezinnen die extra steun en afleiding goed kunnen gebruiken: beide organisaties hebben beslist om samen een gift te doen aan het Kinderarmoedefonds in Vlaanderen en Arc-En-Ciel in Wallonië.

Familieplezier voor iedereen

In België groeit ongeveer één kind op vijf op in armoede. Voor kinderen die amper speelgoed hebben, weinig ruimte om te leven, geen verwarming, geen internet,... vormt deze coronacrisis een bijkomende uitdaging.

Heel wat gezinnen blijken op zoek naar extra entertainment voor hun kinderen nu de scholen gesloten zijn. En dat ziet DreamLand ook aan de verkoop in de webshop: vooral familiespelletjes, puzzels, knutselmateriaal en buitenspeelgoed vliegen de deur uit. Tegelijk leeft er het besef dat dit niet voor alle gezinnen weggelegd is.

Dieter Struye, Algemeen Directeur Non-Food bij Colruyt Group: "Er zijn in België heel wat gezinnen in armoede die het ook nu moeilijk hebben om hun kinderen de hele dag bezig te houden. Het zijn immers niet alleen de scholen die gesloten zijn, maar ook veel bibliotheken, spelotheken, … blijven voorlopig dicht. Bij DreamLand staat familieplezier centraal, we willen er dan ook alles aan doen om gezinnen in armoede te ondersteunen met speelgoed in deze moeilijke tijden. Daarom slaan we de handen in elkaar met onze collega’s van Torfs".

DreamLand en Torfs tegen kinderarmoede

Vanuit die bezorgdheid om kansarme kinderen heeft DreamLand beslist zijn schouders te zetten onder de actie van Torfs. Torfs schenkt, bovenop een korting voor de klant, 5% van elke aankoop op hun website aan het goede doel. Dreamland verdubbelt dit ingezamelde bedrag en samen schenken Torfs en Dreamland dit bedrag in speelgoed aan het Kinderarmoedefonds in Vlaanderen en aan Arc-En-Ciel in Wallonië. De praktische details rond deze schenking worden nu nog samen uitgewerkt.

Dieter Struye hoopt dan ook dat deze actie op veel bijval zal kunnen rekenen: "Op die manier hopen we heel wat kansarme gezinnen – en vooral de kinderen - blij te maken in deze tijden en zo ook voor wat gezelligheid en samenhang te kunnen zorgen."

Wouter Torfs ondersteunt deze boodschap: "Het is nu niet het moment om Foert te zeggen, het is tijd om samen onze verantwoordelijkheid op te nemen. We willen als retailers de handen in elkaar slaan om de gezinnen en kinderen die het hardst getroffen worden te helpen."

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 mrt 2024
Marc Sluys | 12 mrt 2024

archief