Extra voorzorgsmaatregelen na eerste coronabesmetting in assistentiewoningen Ten Hove HALLE

Extra voorzorgsmaatregelen na eerste coronabesmetting in assistentiewoningen Ten Hove HALLE

Logo_halle_

In de assistentiewoningen Ten Hove is donderdag een eerste bewoner besmet met het coronavirus. De bewoner verblijft momenteel in het AZ Sint-Maria Halle en krijgt er de nodige zorgen. Om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, werden de voorzorgsmaatregelen in de assistentiewoningen verstrengd. Alle bewoners en hun familieleden en het personeel werden individueel op de hoogte gebracht. 

Al van bij de start van de coronacrisis gelden er in het woonzorgcentrum Zonnig Huis en in de assistentiewoningen Ten Hove en Van Koekenbeek zeer strenge voorzorgsmaatregelen. Maar die hebben jammer genoeg niet kunnen voorkomen dat een bewoner van Ten Hove besmet raakte met het coronavirus. De bewoner werd zondag reeds in quarantaine geplaatst nadat de eerste symptomen zijn opgedoken. Intussen werd de bewoner opgenomen voor verdere verzorging in het AZ Sint-Maria Halle waar het vermoeden van een coronabesmetting werd bevestigd. 

De stad heeft vanmiddag alle bewoners en hun familie individueel op de hoogte gebracht en benadrukt dat er geen reden tot paniek is omdat meteen de nodige voorzorgsmaatregelen werden genomen. Maar om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, vraagt de stad noodgedwongen enkele bijkomende inspanningen van de bewoners en hun familie

Zo wordt alle bewoners gevraagd om in hun flat te blijven, enkel noodzakelijke verplaatsingen te doen en het contact met de andere bewoners zoveel mogelijk te beperken. Om die reden zullen er geen maaltijden meer geserveerd worden in de cafetaria. Familie en vrienden waren al niet meer toegelaten in de assistentiewoningen. Nu vragen we ook aan de mantelzorgers of familieleden die de boodschappen verzorgen, om de assistentiewoningen niet meer te betreden. Boodschappen kunnen wel afgeleverd worden aan de ingang van de assistentiewoningen. We weten dat sociaal contact voor onze bewoners zeer belangrijk is. Maar we nemen liever het zekere voor het onzekere om erger te voorkomen. Aan de familieleden wordt andermaal gevraagd om het contact met hun familieleden zeer goed te onderhouden. Een telefoontje doet soms wonderen.

Voor de bewoners van Ten Hove is het ongetwijfeld even schrikken. Maar het personeel doet er alles aan om hen zoveel mogelijk bij te staan en raad te geven. Ook werden de essentiële hygiënemaatregelen nog eens met elke bewoner doorgenomen, zoals regelmatig handen wassen en afstand houden. In Van Koekenbeek zijn er weliswaar geen besmettingen, maar toch worden hier uit voorzorg dezelfde regels toegepast. Op die manier zorgen we voor de andere bewoners, het personeel en de samenleving in het algemeen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 11 sep 2020
Roger Swalens | 09 sep 2020
Sam Herremans | 06 sep 2020
Sam Herremans | 31 aug 2020

archief