WZC Sint-Augustinus HALLE zal geen bezoek toelaten

WZC Sint-Augustinus HALLE zal geen bezoek toelaten

Bedankt
Het personeel van WZC Sint-Augustinus wordt gesteund door de directie en de bewoners maar voelt ook veel dankbaarheid voor al diegenen die hen een hart onder de riem steken met leuke attenties : bloemen, pralines, paaseitjes, briefjes, tekeningen. Hun dankbaarheid mag blijken uit de woorden die vooraan uithangen. Foto ingezonden
 

 De Nationale Veiligheidsraad besliste gisterenavond om de coronamaatregelen te verlengen tot 3 mei 2020 maar zei ook tot ieders grote verbazing dat de bewoners van woonzorgcentra vanaf volgende week maandag bezoek zouden mogen ontvangen. Onze koepelorganisatie Zorgnet-Icuro vindt dit absoluut geen goede beslissing want dit zal de meest kwetsbaren nog kwetsbaarder maken. WZC Sint-Augustinus volgt hen hierin en zal dus bezoek niet toelaten.

 

Deze maatregel werd niet werd afgestemd met de sector. De 3 koepelorganisaties (VVSG voor de OCMW-WZC’s, Vlozo voor de commerciële WZC’s van Zorgnet-Icuro voor de vzw-WZC’s) adviseren hun leden unaniem om de deuren gesloten te houden. Deze maatregel komt immers véél te vroeg. Vorige week werd er getest in 85 WZC’s en daaruit bleek dat 13% van de positief geteste mensen totaal geen symptomen vertoont. De deuren nu openzetten betekent het virus binnenhalen, meer besmettingen en meer kwetsbare ouderen die hieraan zullen sterven. Het is onze plicht om onze bewoners te beschermen. We willen blijven vermijden dat ze besmet zouden raken via familie en kennissen. We beseffen dat dit zeer moeilijk is voor de bewoners en de families maar dit is echt noodzakelijk.

 

Beluister hier het interview met Margot Cloet op Radio 1
Bekijk hier het interview met Margot Cloet in De Afspraak 
(Vanaf 8')

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 11 sep 2020
Roger Swalens | 09 sep 2020
Sam Herremans | 06 sep 2020
Sam Herremans | 31 aug 2020

archief