Stad HALLE bestelt mondmaskers voor inwoners

Stad HALLE bestelt mondmaskers voor inwoners

Mondkapjes-chirurgische-mond-neusmasker-categorie-2-5e7a8822508b9
Halle bestelt mondmaskers. Foto Ingezonden

De stad Halle zal 35.000 mondmaskers aankopen. Hiermee zal de stad aan al haar inwoners ouder dan 12 jaar een mondmasker kunnen geven als dat nodig is.

 

Concrete informatie over de exit-strategie van de federale en Vlaamse overheid is er nog niet, maar mondmaskers lijken volgens de reeds beschikbare informatie een belangrijke rol te gaan spelen bij de afbouw van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. 

 

Omdat er door de grote toeloop op mondmaskers veel onzekerheid bestaat over de levertermijnen, zal de stad tegelijkertijd ook zelf mondmaskers laten maken. Het stadsbestuur zal daarvoor morgen contacten leggen met de vrijwilligers van de groep ‘SOS Mondmaskers’, de vele Halse carnavalsgroepen en vrijwilligers uit ‘Halle Helpt’. Op die manier zorgen we samen voor elkaar. 

 

Door zelf ook mondmaskers te maken, proberen we eventuele lange levertijden op te vangen. Halle zal immers niet de enige stad of gemeente zijn die op zoek is naar mondmaskers voor zijn inwoners. De zelfgemaakte mondmaskers zullen aan de vereiste veiligheids- en kwaliteitsvereisten voldoen. We zullen de betrokken vrijwilligers hierover uitgebreid informeren en hen ook het juiste patroon bezorgen.

 

De komende dagen gaat het stadsbestuur onderzoeken hoe de mondmaskers het best verdeeld zullen worden. Hierover zullen we jullie later nog op de hoogte brengen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 27 sep 2020
Roger Swalens | 25 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 sep 2020
Sam Herremans | 21 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020

archief