Uitstekende testresultaten voor personeel WZC Sint-Augustinus in HALLE

Uitstekende testresultaten voor personeel WZC Sint-Augustinus in HALLE

Bedankt

 De corona-pandemie houdt de wereld al meerdere weken in de ban. De overheidsrichtlijnen hebben gevolgen voor het alledaagse leven, zeker in de residentiële ouderenzorg. De hogere overheid verhoogde pas recent de testcapaciteit.  Het Vlaams Agentschap voor Zorg en Gezondheid wenst nu in alle woonzorgcentra te testen op corona. Ook WZC Sint-Augustinus juicht dit toe.

Eergisteren 27 april werd het personeel van WZC Sint-Augustinus op corona getest. De testresultaten zijn pas binnen : iedereen is negatief getest. Behalve 1 persoon die niet in de zorg staat, maar die is al enkele dagen thuis. De directie en het personeel zijn trots op het mooie resultaat van deze gezamenlijke inspanning. Dit toont dat iedereen zijn/haar werk met hart en ziel doet en als team alles in het werk stelt om zich strikt aan de opgelegde maatregelen te houden.  De directie dankte iedereen voor de geleverde inspanningen en de getoonde discipline de afgelopen weken.

 

Nu vrijdag 1 mei worden alle bewoners van WZC Sint-Augustinus getest. Hopelijk kan de lijn doorgetrokken worden want hoe zouden zij besmet kunnen geworden zijn vermits ze al sinds 12 maart met niemand meer fysiek in contact gekomen zijn.

 

De directie vroeg het Vlaams Agentschap voor Zorg en Gezondheid ook in de Service Residentie Sint-Augustinus te kunnen testen. Het agentschap begrijpt de vraag om uitgebreider te testen maar al de testcapaciteit gaat nu prioritair naar de woonzorgcentra. Dit zal naar verluidt nog minstens twee weken zo zijn. Van zodra er capaciteit beschikbaar is om ook andere ouderenzorgvoorzieningen te testen, zal de nationale “Taskforce Zorg” hiervoor nieuwe selectiecriteria vastleggen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 21 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 11 sep 2020
Roger Swalens | 09 sep 2020

archief