Nijvelsesteenweg in HALLE wordt mogelijks één lange tegeltuin

Nijvelsesteenweg in HALLE wordt mogelijks één lange tegeltuin

Logo_halle_

In het najaar wordt de Nijvelsesteenweg tussen de A8 en het Maasdal door de Vlaamse overheid heraangelegd. De stad wil samen met werkgroep Plan Boommarter van deze gelegenheid gebruik maken om het groen van het Hallerbos naar deze straat te trekken. De stad zal aan de bewoners van deze straat tegeltuinen aanbieden, waarbij het volledige pakket (plantput, klimgeleiding en planten) betaald wordt door de stad.

De Nijvelsesteenweg (N28) zal in het najaar door de dienst Wegen en Verkeer van het Vlaams Gewest heraangelegd worden. Deze steenweg vormt een belangrijke verbindingsweg tussen het Hallerbos en het stadscentrum. De stad maakt van de gelegenheid gebruik om ook de voetpaden te vernieuwen en te vergoenen door aan de bewoners gratis tegeltuintjes aan te bieden. De geplande werken zijn immers een uitgelezen kans om deze mooie groene verbinding te realiseren. De stad biedt aan de bewoners van de Nijvelsesteenweg meteen ook het volledige pakket aan. Anders gezegd: we maken een plantput in het voetpad, we zorgen voor de klimgeleiding tegen de gevel van je woning en ook de klimplant krijg je er bovenop. 

Vorig jaar lanceerde de stad al een gelijkaardig testproject via de wedstrijd ‘win een tegeltuin’. Daaruit bleek dat de interesse in tegeltuintjes in onze stad enorm groot is. We stelden ook vast dat het aanbieden van de klimgeleiding een belangrijk aspect is om inwoners te motiveren een klimplant te planten. 

De heraanleg van de  Nijvelsesteenweg is de ideale gelegenheid om een tweede testproject uit te rollen. Dit keer dus niet via een wedstrijd. Maar omdat de straat heraangelegd wordt, bieden we het pakket gratis aan aan alle bewoners. Zij ontvingen al een brief. Wie reageert, krijgt een bezoekje van een medewerker van de dienst Openbaar Groen die de bewoners ondersteunt en adviseert bij de keuze van de tegeltuin en het gewenste plantsoen.

Het is op dit moment nog niet duidelijk of de realisatie van de tegeltuinen zullen uitgevoerd worden door de eigen stadsdiensten of door wegbeheerder Wegen en Verkeer dat de wegenwerken zal realiseren. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 25 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 18 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020

archief