HALLE ondersteunt voetbalcompetitie kansarme sportliefhebbers.

HALLE ondersteunt voetbalcompetitie kansarme sportliefhebbers.

Futsal_hg

Halle investeert in Younited Belgium, dat is een voetbalwerking voor sportliefhebbers uit kansengroepen. Zo stelt de stad sportcomplex De Bres en – materiaal ter beschikking voor de trainingen en de tornooien. Ook æzal de stad kandidaat-spelers en supporters motiveren om de stap te zetten naar deze sportwerking. De gemeenteraad gaf dinsdag groen licht voor de samenwerking en de onædersteuning. 

In Halle werd er vorig jaar al een sociale en sportieve voetbalcompetitie opgestart voor kansarme sportliefhebbers. Om dit initiatief kracht bij te zetten, wordt een samenwerking opgestart met verschillende partners: Futsal Project Halle-Gooik, het Centrum Algemeen Welzijn, Open Armen VZW en Sport Halle, dat is onze sportdienst. De stad zal o.m. deelnemen aan de stuurgroep, kandidaat-spelers toeleiden en supporters mobiliseren. Ook stelt Sport Halle sportcomplex De Bres en materiaal ter beschikking voor de trainingen en de tornooien.

 

Op die manier wil de stad iedereen de kans geven om zich te ontwikkelen op sportief vlak. Het is algemeen bekend dat kwetsbare gezinnen minder vaak een lidmaatschap hebben bij een sportvereniging dan andere gezinnen. Begrijpelijk want sporten in clubverband is niet altijd gratis. Sporten is echter essentieel om je wel in je vel te voelen. 

 

Halle mag zich al enkele jaren na elkaar een #sportersbelevenmeer-stad noemen, door deze voetbalwerking te ondersteunen willen we iedereen de kans geven om te genieten van dat #sportersbelevenmeer-gevoel.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 17 jan 2021
Roger Swalens | 17 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 15 jan 2021
Marc Sluys | 15 jan 2021
Sam Herremans | 11 jan 2021

archief