WZC Mater Dei HEIKRUIS viert twee eeuwelingen

WZC Mater Dei HEIKRUIS viert twee eeuwelingen

2x_
 
Presentatie1
Marie Thérèse Callebaut
 
Presentatie3
Margriet Vanderstocken
 

 In WZC Mater Dei vieren wij in april en mei twee eeuwelingen: Mevr. Margriet Vanderstocken en Mevr. Marie Thérèse Callebaut. 

Mevr. Marie Thérèse Callebaut werd in Schaarbeek geboren op 29 april 1920 en is naar eigen zeggen een echte ‘Brusselesse’. Ze huwde met haar man en kreeg 1 dochter die zorgde voor 8 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen, waar ze heel fier op is.  Marie Thérèse’s mama werd 99 jaar en stierf de dag voor ze 100 werd. Het is dan ook Marie Thérèse’s grootste wens om de 100 jaar te bereiken. Ze heeft er een goed oog in, want ze wordt goed verzorgd.

Mevr. Margriet Vanderstocken, op 1 mei 1920 in Heikruis geboren, was onderwijzeres. Op de trein naar Brussel leerde ze haar man kennen en zoals het in die tijd ging, stopte haar carrière toen ze trouwde. Ze had echter haar handen vol met de zorg voor haar vijf kinderen. Nu is ze trots op al haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Haar boodschap voor de jeugd: “Blijf zorgen voor jezelf, maar probeer ook altijd iets te betekenen voor de maatschappij. Engageer je voor andere mensen.”

Het zijn echter bijzondere tijden om nu je verjaardag te vieren. Momenteel kan dit niet met de aanwezigheid van de familie, maar in het woonzorgcentrum zullen ze een hele dag in de bloemetjes gezet worden. Later halen we dit samen met de familie in. 

Hun dag ziet er als volgt uit:

’s Morgens passeren onze dames bij de kapster van dienst, momenteel bij een van onze de medewerksters (die nog kapster is geweest). Zo zien ze er tip top uit voor hun bijzondere dag. Om 10u30 volgt er een moment van dankbezinning. Om 14u is er een feest en zullen we samen toosten met een glaasje cava en enkele hapjes. Ze krijgen een cadeautje en een boeket bloemen. Om 14u30 is er een optreden van een zanger. Bij goed weer zal dit buiten plaatsvinden en kunnen we samen genieten van zon en muziek. Als alles goed gaat zullen we van de moderne technologie gebruikmaken om in een online groepsgesprek toch de familie bij het feest te betrekken. 

Wij beseffen maar al te goed dat het voor de familie niet fijn is om hier niet bij aanwezig te kunnen zijn, daarom zullen er gedurende de hele dag foto’s en filmpjes worden gemaakt. Hiervan maken wij een reportage die we aan de familie zullen bezorgen. 

De medewerkers en medebewoners van Mater Dei zullen hen een onvergetelijke dag bezorgen! 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2020
Marc Sluys
Mater Dei
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 17 jan 2021
Roger Swalens | 17 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 15 jan 2021
Marc Sluys | 15 jan 2021
Sam Herremans | 11 jan 2021

archief