HALLE - Bedeling mondmaskers gestart

HALLE - Bedeling mondmaskers gestart

Mondmaskeractie__20200504__2_
©Stad Halle
 
In Halle is de verdeling van mondmaskers  gestart op zondag 3 mei. Inwoners moeten de maskers zelf bij de stad aanvragen.  Er is een hiërarchie bij de bedeling (die gebeurt in sportcomplex De Bres,  in noodgevallen worden ze thuisbezorgd voor wie van die formule geen gebruik kan maken).
 
Zondag zijn er duizend uitgedeeld. Vanaf nu kunnen trein-, tram- en busgebruikers tussen 17 uur en 18.30 uur een mondmaskers afhalen. Wie dat doet, moet het masker dus  eerst wel aanvragen en via  een mail of telefoontje bevestiging gekregen hebben. “Op die manier bewaken we het overzicht en kunnen we de bedeling op een veilige manier organiseren”, zegt de stad . “In een latere fase zijn er ook  mondmaskers voor iedereen die opnieuw aan de slag gaat in het onderwijs en voor alle leerlingen van meer dan 12 jaar. In een laatste fase krijgen ook de andere inwoners die dat wensen een mondmasker.” 
Voor de fabricage van die maskers doet de stad een beroep op Halse verenigingen; er hebben zich  al ruim vijftig verenigingen aangemeld om mondmaskers te stikken. Ze werken naarstig voort, maar hebben  het einddoel  uiteraard nog niet gehaald. Ze krijgen 1,5 euro per afgeleverd en goedgekeurd  exemplaar. Elk masker wordt  vooraf  gecontroleerd.
 
De laatste maskers moeten rond 26 mei beschikbaar zijn. Alles samen is het streefdoel  35.000 maskers te  bedelen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 23 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 21 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 11 sep 2020
Roger Swalens | 09 sep 2020

archief