Stroppenconcerten HALLE schuiven een jaartje op

Stroppenconcerten HALLE schuiven een jaartje op

Zzzz_stroppenconcerten
Foto © Emile Devogeleer
 

Vzw Halle Events had opnieuw een sterk muzikaal programma klaar voor 8 gratis Stroppenconcerten op maandagavond tijdens de zomer. Maar het is organisatorisch niet haalbaar om tijdens een drukke festivalavond op de Stroppenweide de veiligheidsafstand van 1,5 meter te garanderen. Daarom verplaatsten de vzw Halle Events en de Stad Halle met veel spijt in hart de 23ste editie van de Stroppenconcerten naar 2021.

Massa-evenementen zijn tot 31 augustus verboden in ons land. En dus werden alle affiches van Rock Werchter of Pukkelpop meteen opgeborgen. Volgens experts is het niet verstandig om massa’s mensen op een festivalweide samen te brengen. Natuurlijk zijn de Stroppenconcerten niet vergelijkbaar met de grote festivals. Maar ook voor kleinere evenementen geldt de voorwaarde dat elke bezoeker 1,5 meter afstand moet kunnen houden.
Tijdens bepaalde concerten is dat een haalbare kaart op de Stroppenweide. Maar er waren de voorbije zomer ook enkele optredens die meer dan 2.000 bezoekers lokten. Het is onbegonnen werk om die allemaal op 1,5 meter van elkaar te laten dansen of bonnetjes en drankjes te laten kopen. De Stroppenconcerten zouden dit jaar ook wel eens extra volk op de been kunnen brengen, omdat veel mensen noodgedwongen vakantie zullen nemen in eigen land of stad. Er zijn dus teveel onzekere factoren, die maken dat een veilige organisatie niet mogelijk is.
Organisator vzw Halle Events voelt bij heel wat standhouders en artiesten twijfel. Bovendien is het niet eenvoudig om in coronatijden het broodnodige sponsorgeld bij elkaar te krijgen. Sommige bedrijven voelen nu reeds de economische gevolgen van deze coronacrisis. Het eerste waarop dan vaak bespaard wordt, zijn de sponsorgelden. Met deze annulering wil vzw Halle Events voorkomen dat de 23-ste editie zou uitdraaien op een financieel fiasco. Liever 8 maandagavonden op de tanden bijten dan de volledige toekomst van de Stroppenconcerten op de helling te zetten. 
Uiteraard betreuren de stad en vzw Halle Events deze beslissing. De Stroppenconcerten zouden de beste remedie geweest zijn voor een lange ‘Blijf in uw kot’-periode. Want ‘samen genieten’, ‘samen luisteren’ en ‘samen iets drinken’ zijn al 22 jaar het basisrecept van de Stroppenconcerten. Maar net dat woordje ‘samen’ is nu het struikelblok om de organisatie tot een goed en veilig einde te brengen. 
Door nu reeds de knoop door te hakken, willen vzw Halle Events en de stad ook duidelijkheid scheppen en voorkomen dat de Halse muziekliefhebbers nog te veel hoop zouden koesteren. Want hoe langer we wachten met deze beslissing, des te groter wellicht ook de ontgoocheling.
Vzw Halle Events en de stad willen tot slot van de gelegenheid gebruik maken om de volledige cultuursector een hart onder de riem te steken. We beseffen dat dit soort beslissingen nefast zijn voor een sector die het momenteel bijzonder moeilijk heeft. Van podiumbouwers, over licht en geluidsfirma’s tot de artiesten zelf… allemaal voelen ze zeer hard de gevolgen van de coronacrisis. Maar toch hopen we jullie allemaal in 2021 terug te zien voor een Halse zomer vol muziek .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2020
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 23 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 21 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 11 sep 2020
Roger Swalens | 09 sep 2020

archief