Bewoners woonzorgcentrum Zonnig Huis HALLE getest op covid-19: 1 bewoner test positief, 103 bewoners testen negatief

Bewoners woonzorgcentrum Zonnig Huis HALLE getest op covid-19: 1 bewoner test positief, 103 bewoners testen negatief

Serviceflat-sfg-centrum-van-koekenbeek-1
 

Vorige week werden alle bewoners en personeelsleden van het woonzorgcentrum Zonnig Huis getest op covid-19. We lieten eerder al weten dat alle personeelsleden negatief testten. Maar nu zijn ook de resultaten van onze bewoners bekend. Eén bewoner testte positief en verblijft in quarantaine. Alle andere bewoners – zo’n 103 om precies te zijn – testten negatief.

Door iedereen te testen, hebben we een globaal beeld van de gezondheidstoestand in het woonzorgcentrum Zonnig Huis. Zo’n evaluatie is belangrijk om de zorgverlening – indien nodig – bij te sturen. De resultaten van deze uitgebreide testing zijn ook vrij positief: alle personeelsleden zijn nog steeds gezond. We hoopten hetzelfde te kunnen vertellen over de bewoners maar één van hen testte jammer genoeg positief. De positieve test was een verrassing omdat de bewoner niet meteen symptomen vertoonde van een coronabesmetting. Voorlopig is er dus geen reden om haar over te brengen naar het ziekenhuis.
Wel verblijft de bewoner in quarantaine. Haar situatie wordt nauwgezet opgevolgd. Volgende week wordt ze opnieuw getest om haar gezondheidstoestand zo goed mogelijk te kunnen opvolgen.
De familie van alle bewoners werden persoonlijk geïnformeerd door onze medewerkers. De medewerkers van het woonzorgcentrum blijven extra waakzaam tijdens het toedienen van de zorgen om een verspreiding van het virus te voorkomen. Overal in het woonzorgcentrum blijven alle strenge voorzorgsmaatregelen van kracht, ondanks het feit dat de testen van alle andere bewoners negatief waren. Een covid-19-test is en blijft immers een momentopname. De overwegend positieve resultaten zijn dan ook geen reden om minder alert te zijn.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 23 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 21 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 11 sep 2020
Roger Swalens | 09 sep 2020

archief