HALLE laat 10 dagen lang regenboogvlag wapperen

HALLE laat 10 dagen lang regenboogvlag wapperen

Regenboogvlag_halle__47_
Jarno Biesemans, hij is één van de finalisten voor de verkiezing Mister Gay Belgium 2020 liet de vlag wapperen. Foto @Halle
 
Regenboogvlag_halle__47_kopie
 
Regenboogvlag_halle__30_
 

Halle laat 10 dagen lang de regenboogvlag wapperen naar aanleiding van de Internationale Dag tegen homofobie en transfobie. Om de vlag te hijsen kreeg het stadsbestuur maandag de assistentie van regiogenoot Jarno Biesemans, hij is één van de finalisten voor de verkiezing Mister Gay Belgium 2020.  

 

Zondag 17 mei is het Internationale Dag tegen homofobie en transfobie, die dag wordt wereldwijd de discriminatie en vervolging van holebi’s aangeklaagd. De datum van 17 mei is ingegeven door het feit dat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. 

 

Omdat homoseksualiteit niet overal in de wereld een evidentie is, roept de koepelvereniging Çavaria elk jaar alle Vlaamse steden en gemeenten op om een regenboogvlag uit te hangen uit solidariteit met de LGBTI-gemeenschap (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transseksueel en interseksueel). En dat is nodig als je weet dat in de bijna in de helft van alle landen in de wereld homoseksualiteit nog steeds strafbaar is. In zo’n 10 landen dreigt zelfs de doodstraf voor mensen die een intieme relatie hebben met iemand van hetzelfde geslacht. Maar ook in eigen land zijn LGBTI’s jammer genoeg nog te vaak het slachtoffer van homofobie of transfobie. 

 

Halle verzet zich tegen elke vorm van discriminatie en geweld 

Halle profileert zich al langer als een tolerante stad die elke vorm van discriminatie of geweld scherp veroordeelt. Om dit in de verf te zetten werd aan de ingang van de Basiliekstraat vorig jaar een regenboogzebrapad aangelegd. De gemeenteraad van Halle stuurde onlangs ook een brief naar de Poolse ambassadeur om te protesteren tegen de  holebi & transgendervrije zones die in Polen op verschillende plaatsen worden ingevoerd. En jaarlijks hangt Halle op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie ook de regenboogvlag uit.

 

 

Bij het hijsen van de vlag kreeg het stadsbestuur assistentie van Leeuwenaar Jarno Biesemans, hij is één van finalisten van de Mister Gay Belgium 2020 en vraagt tijdens zijn campagne vooral aandacht voor de genderidentiteit in asielcentra. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 29 sep 2020
Roger Swalens | 27 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 25 sep 2020
Sam Herremans | 23 sep 2020
Sam Herremans | 21 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020

archief