Verbouwingen starten in stadhuis HALLE voor een betere dienstverlening

Verbouwingen starten in stadhuis HALLE voor een betere dienstverlening

Herinrichting_balies__2_
Foto's © Halle
 
Herinrichting_balies__1_
 
0_herinrichting_balies__3_
 

De stad gaat voluit voor een kwalitatieve en klantgerichte dienstverlening. Daarom zullen alle loketten in het stadhuis samensmelten tot één centrale balie. Zo hoef je binnenkort je hoofd niet meer te breken over waar je moet zijn voor jouw identiteitskaart, een geboorteakte, een uittreksel uit het strafregister, inlichtingen over een bouwaanvraag, of een put in de straat melden, … De verbouwingen gaan van start op 18 mei. Tijdens de verbouwingen zal de dienstverlening aangepast worden.

Volledige herinrichting balies

Aan de buitenkant van het stadhuis verandert er niets. Maar binnen gaan we van een donkere, onoverzichtelijke indeling, naar een frisse, aangename en groene balie- en wachtruimte.

Met de herinrichting zullen de balies in de eerste plaats toegankelijker worden. De balies zijn nu verspreid over het stadhuis. De drukste loketten Bevolking bevinden zich helemaal achteraan het stadhuis. De balie Leefomgeving is dan weer moeilijk te vinden op de tweede verdieping. De balies en wachtruimtes zijn er ook krap en donker. En de privacy laat vaak te wensen over. Alle dienstverlening zal na de verbouwingen beschikbaar zijn op het gelijkvloers, vlakbij de ingang, in een lichte, luchtige omgeving. Naast acht ruime balies zijn er ook vier gesprekslokalen voorzien, waar vertrouwelijke gesprekken in alle privacy kunnen doorgaan. Goed voor een investering van ruim 579.000 euro (inclusief BTW).

Start van de werken

De werken gaan van start op 18 mei. Als alles volgens planning loopt zullen de verbouwingen klaar zijn in het najaar.

Loketten open tijdens de werken

Onze dienstverlening blijft bereikbaar tijdens de vertrouwde openingsuren. De ingang verhuist naar de zijkant, net naast de ingang van de politie in de Victor Baetensstraat. De balies Burgerlijke stand en Bevolking, die nu nog gescheiden zijn, richten we op dezelfde plek in. De trap of lift naar de balie Leefomgeving ligt dan ook in het zicht van het onthaal. Tijdens de verbouwingen is het mogelijk dat er lawaaihinder is door de werken. We verontschuldigen ons alvast voor de eventuele ongemakken.

Dienstverlening na de verbouwingen

In de ruime en hedendaagse balie zal de burger eerst via een centrale ticketzuil aanduiden voor welke documenten hij langskomt. Vervolgens verwelkomen we hem in een aangename centrale wachtruimte. Van zodra een burger aan de beurt is, wordt hij naar het juiste loket(nummer) doorverwezen. Op die manier kunnen we je in de toekomst nog beter verwelkomen en helpen

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 29 sep 2020
Roger Swalens | 27 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 25 sep 2020
Sam Herremans | 23 sep 2020
Sam Herremans | 21 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020

archief