Collect&Go test aanhuislevering via burenbezorgers in Halle

Collect&Go test aanhuislevering via burenbezorgers in Halle

Header-collect-and-go-complete-nl
 
Collect_go_aanhuislevering_halle__3_
 

Vanaf vandaag start Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, met aanhuislevering van boodschappen via een netwerk van burenbezorgers. De test start kleinschalig en beperkt zich momenteel tot het Collect&Go afhaalpunt van Halle. Klanten die gebruik willen maken van deze service bestellen online hun boodschappen via de webshop van Collect&Go. Hun boodschappen worden thuisbezorgd door een vrijwilliger uit hun buurt. De bezorger krijgt hiervoor van de klant een vergoeding van 7 euro, volledig in lijn met de principes van deeleconomie. Collect&Go neemt de praktische organisatie op zich en zorgt voor de koppeling tussen bezorgers en klanten.

Online extra in de lift in tijden van Corona

Sinds het uitbreken van de coronacrisis is de vraag bij Collect&Go ontzettend gestegen. “Meer en meer mensen willen in deze tijden hun boodschappen online doen. Zo trekken we op dit moment naast veel trouwe klanten ook meer nieuwe klanten aan”, zegt Tom Deprater, verantwoordelijke voor Collect&Go. “Daarnaast merken we extra belangstelling in aanhuislevering. Daarom hebben we beslist om in Halle te starten met een kleinschalige test waarbij Collect&Go-medewerkers de boodschappen rondhalen in de Colruyt-winkel en klanten beroep doen op burenbezorgers om hun boodschappen op te pikken en aan huis te leveren.”

Zo werkt het

Klanten plaatsen hun bestelling via de webshop van Collect&Go en hebben daarbij de keuze uit het Colruyt-assortiment. Collect&Go-medewerkers halen de boodschappen rond in de Colruyt-winkel van Halle en zorgen ervoor dat ze de dag nadien op de middag opgepikt kunnen worden door een bezorger. Klanten die voor aanhuislevering kiezen, komen dus niet meer zelf naar het afhaalpunt maar laten hun boodschappen thuisbezorgen door iemand uit de buurt. Collect&Go zorgt voor de praktische organisatie, zoals een bezorgersplatform waarop bezorgers kiezen welke orders ze willen leveren. Klanten hebben wel de zekerheid dat hun bestelling geleverd wordt. De bezorgers leveren de boodschappen in deze opstartfase tussen 12u. en 14u. en tussen 16u. en 18u. aan de voordeur af en respecteren daarbij de social distancing maatregelen die van kracht zijn. Betalen gebeurt vooraf en mobiel via een QR-code.

Billijke vergoeding

De vergoeding voor de bezorger bedraagt 7 euro. Daarnaast geldt net als bij het zelf afhalen van een Collect&Go-reservatie een servicekost van 5,50 euro voor het verzamelen van de boodschappen door de Collect&Go-medewerkers. Deze servicekost kan wegvallen met bepaalde commerciële acties. Mensen in de buurt van Halle die een centje willen bijverdienen, kunnen zich aanmelden via de website: www.collectandgo.be/aanhuisleveringdoorburenbezorgers. “Dit is een service binnen de deeleconomie. Dit betekent dat de bezorgers deze bijverdienste makkelijk kunnen combineren met hun job”, besluit Tom Deprater.  

Toch is nu al duidelijk dat er in de stadskas honderdduizenden euro’s minder binnenkomt. “Normaal verhuren we zalen, ontvangen we inschrijvingsgelden voor ondere andere speelpleinen, is er de ticketverkoop in ’t Vondel, …” aldus Poté. “Al die zaken kunnen we nu niet ontvangen. “Er is een ruwe becijfering van gemaakt voor zover we dat nu kunnen inschatten. Het gaat om de inkomsten van één kwartaal waarbij we ook de technische werkloosheid onder de medewerkers meetellen. Dan komen we toch al op ongeveer 780.000 euro minder aan ontvangsten. Dat is aanzienlijk en we gaan daar rekening mee moeten houden. We gaan ook minder snel geld ontvangen. We hebben onze eigen belastingen ‘on hold’ gezet. Zo belasten momenteel onze eigen handelaars bijvoorbeeld niet. Los van wat we daarover later beslissen is dat wel geld dat we nu niet kunnen gebruiken.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 29 sep 2020
Roger Swalens | 27 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 25 sep 2020
Sam Herremans | 23 sep 2020
Sam Herremans | 21 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020

archief