HALLE - Nieuwe oproep mondmaskers

HALLE - Nieuwe oproep mondmaskers

Image001
 

 

De stad Halle  lanceert een nieuwe oproep aan verenigingen om mondmaskers te maken: U bent aangesloten bij een vereniging die deel uitmaakt van de Halse cultuurraad. Als verantwoordelijke cultuur, toerisme en evenementen stuur ik u graag nog eens onderstaande info.

 Misschien heb je het ook al gehoord of gelezen: de stad gaat de beloofde mondmaskers voor de inwoners (ouder dan 12 jaar) aankopen bij …. de Halse verenigingen. Voor elk mondmasker dat gemaakt wordt en voldoet aan de kwaliteitsnormen, krijgt jouw vereniging 1,5 euro. Je moet wel minimum 25 stuks maken. Vanaf het 100ste mondmasker komt hier een bonus bovenop van 10%.

Beschik je zelf niet over stoffen en linten? Geen erg, de stad stelt deze graag ter beschikking. Deze aanpak heeft een aantal voordelen: we kunnen de mondmaskers hopelijk sneller leveren aan onze inwoners. En we investeren het budget dat we voorzien hadden voor de aankoop van de mondmaskers – zo’n 80.000 euro – niet in één of andere buitenlandse producent maar in de eigen verenigingen en het Halse sociale leven.

 Nu heel wat van jullie eetfestijnen, fuiven of andere activiteiten noodgedwongen geschrapt werden omwille van de corona-crisis, is dit een alternatieve manier om je kas toch ietwat te spijzen. Bovendien zorg je met dit warm initiatief voor jezelf en alle andere inwoners van de stad.

 

Ook individuen mogen mondmaskers maken en kunnen hun opbrengst schenken aan een vereniging naar keuze.

 Trommel dus je netwerk op, ga op zoek naar mensen die met een naaimachine aan de slag kunnen en start met het maken van mondmaskers. Ook mensen binnen je vereniging zonder naai-ervaring kunnen de mouwen opstropen door de coördinatie voor hun rekening te nemen of mondmaskers op te halen. DOEN!

 Registreer je vereniging via www.halle.be/mondmaskers en bezorg ons een schatting van het aantal mondmaskers dat je denkt te kunnen maken.

 Ben je klaar met produceren? Dan mag je jouw mondmaskers afleveren in sportcomplex De Bres, M. Senciestraat 13 in Halle.  We werken graag op afspraak. Op die manier kunnen we de veiligheidsafstand bewaren en hoef je niet onnodig te wachten. Een afspraak maken kan via mondmaskers@halle.be of via 02 365 99 11. Materiaal ophalen of afzetten kan ook worden afgesproken. Een eerste input wordt verwacht tegen 25/05.

Lees alles nog eens na op www.halle.be/mondmaskers. Richtlijnen en informatie over het maken van de mondmaskers vind je op deze website: www.maakjemondmasker.be."

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 21 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 11 sep 2020
Roger Swalens | 09 sep 2020
Sam Herremans | 06 sep 2020

archief