Opnieuw voedingsmarkten (donderdag & zaterdag) en Voddekesmarkt in HALLE

Opnieuw voedingsmarkten (donderdag & zaterdag) en Voddekesmarkt in HALLE

Plan_voedingsmarkt_corona
Foto @ Halle
 

Vanaf deze week (21/05 en 23/05) kan je opnieuw een bezoek brengen aan de wekelijkse voedingsmarkten op donderdag- en zaterdagochtend in Halle. Vanaf volgende week donderdag opent ook de Voddekesmarkt opnieuw de deuren. Maar uiteraard gelden er voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hoe beter iedereen deze opvolgt, hoe veiliger ook het marktbezoek kan verlopen. 

De Nationale Veiligheidsraad zette vorige week al het licht op groen voor de wekelijkse markten. Intussen heeft de stad Halle de nodige maatregelen getroffen om alles ook veilig te laten verlopen. 

Om overal de veiligheidsafstand van 1,5 m te waarborgen, wordt de wekelijkse markt op donderdag en zaterdag niet alleen op het J. Possozplein georganiseerd maar wordt ze uitgebreid naar parking De Leide. Daar kan voorlopig niet geparkeerd worden. De parking aan sportcomplex De Bres blijft wel bereikbaar. Ook op Nederhem is er voldoende parkeergelegenheid.

Een markt met één in- en uitgang
Net als in de winkels wordt ook op de markt het aantal bezoekers beperkt tot 1 bezoeker per 10 m². Er wordt dus één in- en uitgang voorzien voor de markt waar de bezoekers worden geteld. De stad zal er ook een dispenser met ontsmettingsmiddel voorzien zodat je voor en na je bezoek de handen nog even kan ontsmetten. 

De ingang en ook de uitgang bevinden zich ter hoogte van het toerismekantoor (achter het historisch stadhuis). Je kan de markt niet betreden via de rotonde aan de Slingerweg of het Sollenbeemd (ter hoogte van café De Sleutel). Wel via de Vondel (straat HH&College), de Vuurkruisenstraat of de Grote Markt (kant Basiliekstraat). Wie zijn wagen parkeert aan sportcomplex De Bres of de Nederhemparking, zal dus een ommetje moeten maken om de ingang van de markt te bereiken. De kramen op parking De Leide beschikken over voldoende ruimte. Deze zone wordt dan ook niet afgesloten en de kramen zijn vrij te bereiken.

Tussen de kramen wordt er bewust meer ruimte gelaten, want op die manier kunnen de klanten van de kramen op ruimte afstand van elkaar blijven. Bij elk kraam wordt ook aangeduid waar de bezoekers moeten aanschuiven, op die manier blijft iedereen op een veilige afstand van elkaar. 

Het dragen van een mondmasker is verplicht voor alle marktkramers en hun personeel. Voor de bezoekers is een mondmasker niet verplicht, maar we willen dit toch sterk aanraden. Op die manier dragen we zorg voor elkaar en ook voor het marktpersoneel.

Een marktbezoek is tijdelijk geen gezinsuitstap
Maak van het marktbezoek geen gezinsuitstap. Kom dus alleen winkelen. De enige uitzondering die gemaakt wordt, is voor ouders die geen opvang hebben voor hun kinderen en personen die een fysieke beperking hebben en zich zonder begeleiding moeilijk kunnen verplaatsen.

Ook de shuttlebus rijdt opnieuw uit
Vanaf zaterdag 23 mei rijdt de shuttlebus opnieuw van de Nederhemparking naar het station, de Basiliekstraat en de markt. Marktbezoekers stappen best af aan de Dijkstraat (ter hoogte van het HH&College). Deze halte bevindt zich het dichts bij de in- en uitgang van de markt.  

Het dragen van een mondmasker aan de haltes en op de bus is verplicht. We voorzien wel een bus die groter is dan de vertrouwde shuttlebus. Op die manier waken we ook hier over de veiligheidsafstand van 1,5 m. De glimlach van de chauffeur krijg je er als vanouds bij!

Opgelet: nu donderdag 20/05 rijdt de shuttlebus nog niet uit 

Vanaf 28 mei ook opnieuw Voddekesmarkt

Vanaf donderdag is er om de twee weken opnieuw Voddekesmarkt op het Oudstrijdersplein en de Minderbroederstraat. Wellicht zal ook hier de locatie uitgebreid worden maar daarover volgt later nog meer informatie.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Roger Swalens | 17 jan 2021
Marc Sluys | 15 jan 2021
Marc Sluys | 15 jan 2021

archief