Hallenaren helpen HALLEnaren lanceren campagne (H)alle leerlingen online.

Hallenaren helpen HALLEnaren lanceren campagne (H)alle leerlingen online.

20200516_180428
 
20200518_140841
 
Hallenaren_helpen_hallenaren_alle_leerlingen_online_voor_leerlingen
 

De coronamaatregelen stellen de digitale kloof op scherp. Hierdoor wordt de digitale ongelijkheid nog veel duidelijker. Vanuit verschillende hoeken kregen verschillende organisaties signalen van kwetsbare leerlingen die thuis geen computer of internet hebben en hierdoor hun digitale schoolopdrachten niet kunnen maken (of printen).

 

Onder Hallenaren helpen Hallenaren en op initiatief van beweging.net, hebben verschillende organisaties* beslist krachten te bundelen om, met de steun van alle Hallenaren, deze leerlingen te helpen.

“De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties , verzekeren gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs voor alle leerlingen en studenten (DOD 4). Hun vertaling op lokale niveau moet gegarandeerd kunnen worden. De gelijke onderwijskansen dreigen in gevaar te komen wanneer gewerkt wordt op twee snelheden; mét en zonder digitale toegang thuis. Daaraan willen we iets doen” Aldus Miguel Estrada, voorzitter Beweging.net.

Inzamelen laptops

 

Wie een nog werkende laptop heeft, die niet ouder is dan 6 jaar en nog over een adaptor beschikt, mag contact opnemen met ons. De overdracht zal op een veilige manier gebeuren volgens alle geldende voorschriften.

Leerlingen zonder internet thuis?

Dankzij de solidariteit van Telenet kunnen we toegangscodes aanvragen zodat leerlingen toegang krijgen tot wifi .

Leasing computers

We zijn bewust dat het inzamelen en herstellen van computers even kan duren terwijl de noden al nu bestaan. Om heel kort op de bal te kunnen spelen, willen we computers in leasing nemen en deze ter beschikking stellen aan kwetsbare leerlingen tot eind juni. We financieren de leasing en verzekering.

Help ons helpen

We rekenen op de steun van alle Hallenaren die hun steentje willen bijdragen.Ze kunnen het initiatief steunen via een financiële bijdrage, vanaf 1€,  op het rekeningnummer van ‘Beweging.net Halle: rekeningnummer BE74 7995 3983 4607, met vermelding: (H)alle leerlingen online + naam. Op die manier kunnen we computers in leasing nemen of gedoneerde computers laten herstellen. 

 

“We hopen dat er uit deze ongeziene crisis dan alsnog een structurele oplossing voor kwetsbare kinderen en jongeren groeit op het vlak van gelijke toegang tot de digitale wereld.” Aldus Marc Heremans, bestuurslid van Beweging.net

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2020
Marc Sluys
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 25 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 18 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020

archief