Halle werkt aan fietsbibliotheek of fietsotheek

Halle werkt aan fietsbibliotheek of fietsotheek

Bicycles-bright-car-colourful-410092
ingezonden afbeelding
 
Halle maakt werk van een fietsbibliotheek. Elk kind heeft recht op een fiets in de juiste maat. Dat klinkt als een vanzelfsprekendheid maar dat is het niet. Daarom start Halle met een fietsenbibliotheek. Vergelijk het met een gewone bibliotheek. Maar in plaats van boeken worden er fietsen uitgeleend. Met het initiatief wil de stad voornamelijk kinderen uit kwetsbare gezinnen de kans geven om te (leren) fietsen.
 Kinderen groeien snel, hun fiets groeit helaas niet mee. Om de dure kost van telkens een nieuwe aankoop te vermijden, kunnen ouders er binnenkort eentje ontlenen in de fietsbibliotheek in ruil voor een vaste jaarlijkse vergoeding. Dit is dus niet enkel een kindvriendelijk maar ook een duurzaam project.
Gezocht: partner
De fietsbibliotheek krijgt onderdak in het buurthuis van de wijk Windmolen en zal uitgebaat worden door vrijwilligers. Maar voor de opstart en de organisatie van het volledige project gaat de stad op zoek naar een partner. Deze zal de leiding voor zijn rekening nemen, zorgen dat er voldoende en ook degelijke kinderfietsen aanwezig zijn, de vrijwilligers coachen, enzovoort.
Hiervoor moet een marktverkenning gebeuren. Om dit op een degelijke manier te doen werd een voorwaardenkader voor de uitbating opgesteld. Daarin wordt gespecifieerd wat de uitbating van de fietsbibliotheek juist inhoudt, waar de uitbating zal gebeuren, hoe de uitbating moet gebeuren, de openingsuren, de duur van de overeenkomst en de financiële kant van de uitbating. De gemeenteraad heeft het voorwaardenkader voor het uitbaten van een fietsbibliotheek goedgekeurd en dus kan de stad de zoektocht starten naar een uitbater.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 18 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020

archief