HALLE - Afwerking park Sint-Rochuskerk pas in 2022

C21

HALLE - Afwerking park Sint-Rochuskerk pas in 2022

Editiepajot_halle_kerk_rochus_foto_merckx
Foto Felix Merckx©
 
01081255
©Roger Swalens
 

De omgeving rond de kerk van Sint-Rochus zal worden afgewerkt in 2022. Vorig jaar werd middels een receptie met buurtbewoners het vernieuwde parkje ingehuldigd. “Een goede verbetering maar slechts het halve werk. De andere zijde van de kerk ligt er nog steeds verloederd bij. Tussen het hoge gras liggen nog oude hekken. De hoofdingang is nog steeds afgesloten en de kasseien ervoor liggen scheef,” weet N-VA-raadslid Benjamin Swalens. Hij vroeg wanneer de volledige omgeving van de kerk ingericht zal worden.

Uit een antwoord van het stadsbestuur op verschillende vragen van raadslid Swalens blijkt dat na het bouwverlof een overheidsopdracht zal uitgeschreven worden. Deze betreft de restauratie van de binnenkant van de kerk alsook de saneringwerken aan de funderingen. Een deel van de groenzone zal dan ingenomen worden als werfzone. De ingenomen groenzone alsook de kasseitjes voor de kerk kunnen dus pas na de werken en ten vroegste in 2022 aangepakt worden.

"Na het bouwverlof van komende zomer zal de stad de overheidsopdracht publiceren voor de restauratie van de binnenkant van de Sint-Rochuskerk, samen met de opdracht voor de saneringswerken aan de fundering en het plaatsen van een waterkering. Hiervoor moet men het rode pad rond de kerk opbreken en een deel van de groenzone wordt daarbij ingenomen als werfzone. Vermoedelijk zullen de werken in 2022 beëindigd zijn, waarna de stadaansluitend de resterende braakliggende groenzone zal aanleggen en inrichten. Dit is ook de reden waarom de groenaanleg in deze zone destijds uitgesteld werd. De verharde zone tussen de kerk en het Mercierplein zal tegelijk met de aanleg van deze resterende groenzone vernieuwd worden. Dat gebeurt dus ook pas in 2022." aldus schepen Johan Servé (SPa). 
 
Het N-VA-raadslid vraagt ook de borduren aan zebrapaden te verlagen“De kerk van Sint-Rochus, het park errond en de parochiezaal zijn allemaal ontmoetingsplaatsen. Op korte afstand van de kerk bevinden zich vele handelszaken zoals een supermarkt, apotheker, bakker of traiteur. Deze genereren veel verplaatsingen vaak te voet door mensen uit de buurt. Niet alleen ouderen met caddy’s maar ook jonge mama’s of papa’s met kinderkoetsen ondervinden veel hinder van de te hoge borduren aan de zebrapaden”, besluit Swalens.

De stad belooft hier een studie op te starten om te kijken wat mogelijk is om de boordstenen te verlagen of waar nodig is het hele voetpad te vernieuwen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2020
Roger Swalens
Felix Merckx©
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 09 jun 2021
Devogeleer Emile | 05 jun 2021

archief