Patrick De Bruyn schreef nieuwe triller 'De vrouw die liefhad'

Patrick De Bruyn schreef nieuwe triller 'De vrouw die liefhad'

Patrick_de_rbuyn
Patrick De Bruyn.
 
Dvdlcover
 

Patrick De Bruyn (64) schreef twaalf intelligente thrillers, die meermaals werden genomineerd voor de belang- rijkste thrillerprijzen in Vlaanderen en Nederland. Met Dodelijk verlangen won hij de prestigieuze Hercule Poirotprijs. Na zijn laatste twee boeken over zijn persoonlijke ervaringen met fraude en oplichting, is Patrick De Bruyn nu terug met 'De vrouw die liefhad' een verhaal waarin hij zich terecht weer de grootmeester van de suspense toont. 

De Bruyn legde in de coronacrisis de laatste hand aan zijn nieuwste boek. Het manuscript van zijn nieuwste boek ‘De vrouw die liefhad’ was klaar net toen het land in lockdown ging. “Ik heb er nog een paar coronaverwijzingen in gestopt”, vertelt de schrijver. “Maar ik heb niet overdreven. Ik kon voortwerken. Auteurs zijn zonder coronadreiging ook wel mensen die vooral binnen blijven.”

Waarover gaat het verhaal in ‘De vrouw die liefhad’? 

Alice komt niet ongehavend uit een bittere vechtscheiding, maar behoudt toch het hoederecht over haar enige tienerdochter. Ze pikt de draad weer op, gaat 

's avonds verhalen schrijven en kent algauw succes als thrillerauteur. Dochter Emma is geen doetje, heeft lak aan de school en ziet voor zichzelf een illuster bestaan als vlogger en influencer, maar dat lukt niet zonder financiële steun. Alice aanbidt haar dochter en doet
er alles aan om haar te helpen, maar Emma is onverzadigbaar. Dan ontmoet Alice toevallig een nieuwe liefde. En valt er een dode, reeds in het eerste hoofdstuk. En dat terwijl de politie twijfelt of het om een ongeval of een moord gaat.

De Bruyn is tevreden over het boek. “De vorige twee boeken waren autobiografisch en hielpen me om alles een plaats te geven. 

 ‘De vrouw die liefhad’ ligt vanaf nu in de boekenwinkels. Voor een schrijver start dan meestal een tournee door Vlaanderen met heel wat signeersessies. Maar het coronavirus besliste er dus anders over. Vooral het afgelasten van de boekenbeurs is een streep door de rekening. Een boek signeren geeft toch altijd iets extra. Veel fans vragen dat toch nog steeds expliciet. Maar het is praktisch niet te organiseren.   

 

t i t e l De vrouw die liefhad | a u t e u r Patrick De Bruyn | u i t v o e r i n g Paperback formaat 135 x 210 mm | omvang 288 blz.
isbn 978 94 929 5848 8 | prijs € 21,99
isbn e-book 978 94 921 5903 8 | prijs e-book € 9,99 

nur 330 | verschijningsdatum mei 2020 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2020
Marc Sluys
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 18 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020

archief