HALLE - Binnenstad fietsstraat

HALLE - Binnenstad fietsstraat

Fietsstraat
 

Het schepencollege van Halle heeft afgelopen maandag een omvangrijke reeks maatregelen, initiatieven, voorstellen en plannen voorgesteld als antwoord op de Coronacrisis.

 Eén ervan  lokt alvast talloze reacties uit:  geen woonerfstatuut voor (delen van) de binnenstad, wel alom  een statuut van Fietsstraat. De verantwoording van de maatregel en verdere motivering luidt als volgt:

 Fietsveilig stadscentrum

"Tijdens de lockdown (her)ontdekten heel wat mensen de fiets om zich te verplaatsen. Het stadsbestuur wil meer ruimte aan de voetgangers en fietsers geven om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen. Maar tegelijk hebben we respect voor de bezorgdheden van de lokale handelaars om wagens niet te weren. Hier ligt dan ook een mooie opportuniteit om aan de lokale handelaars te tonen dat ook fietsers waardevolle klanten zijn voor hen.

• We maken van elke straat in het Halse stadscentrum (historisch ei) een fietsstraat. Auto’s mogen alle straten blijven gebruiken zoals ze dat nu doen, maar ze mogen er niet sneller rijden dan 30km/u. De wagen mag in de fietsstraat geen fietsers inhalen. Maar fietsers moeten uiteraard ook de regels respecteren. Zo moeten ze bijvoorbeeld aan de rechterkant van de rijbaan fietsen. Infrastructureel voorzien we voorlopig enkel de nodige verkeerssignalisatie. Het verven van het wegdek is niet aan de orde.

• We voorzien twee extra overdekte fietsenstallingen in de binnenstad, die zowel ten aanzien van de markt als van de handelaars goed gepositioneerd zijn."

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2020
Roger Swalens
Roger Swalens©
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 08 apr 2021

archief