HALLEnaren stemmen voor een standbeeld van Paul Severs in hun stad.

HALLEnaren stemmen voor een standbeeld van Paul Severs in hun stad.

Dsc_9603__large__01
Christophe Severs en Paul Severs. Foto © Emile Devogeleer
 

Het was in de nacht van woensdag 3 juni op donderdag 4 juni dat Christophe, zoon van Paul Severs, toevallig op een Facebook bericht van Sam Abrams viel. Naar aanleiding van de discussie rond het standbeeld van Leopold 2 opperde Sam dat hij liever een standbeeld ziet van iemand die dit verdient, zoals Paul Severs die zovele mensen levensvreugde heeft geschonken. Bram Ghysels startte kort nadien een digitale petitie via AVAAZ en in nog geen week tijd ging de teller boven de 1400 digitale stemmen in het voordeel van Paul.

De muzikale nalatenschap van Paul Severs valt inderdaad niet te onderkennen. Met vele hits zoals 'Ik ben verliefd op jou', 'Zeg eens meisje', 'Geen wonder dat ik ween', 'Dansen in de discotheek', ... en zijn aimabele persoonlijkheid zette hij Halle op de kaart. Hij was ook de enige Vlaamse zanger die ook succes had in Wallonië en scoorde hits tot ver over de landsgrenzen (Zuid-Afrika, Canada, Nederland, Frankrijk, etc…) Met 5 decennia muziek mag hij dan ook gerust een showbizz-icoon genoemd worden.

 

“Ik vond het een goed idee van Sam om mijn pa te eren, maar waar dat standbeeld moet komen is voor mij ondergeschikt aan het feit dat er überhaupt eentje zou kunnen komen”, vertelt Christophe. “Ik wil me zeker niet mengen in het debat of het Leopold II standbeeld al dan niet mag blijven. Voor mij is in de buurt van de Paterskerk of een andere leuke locatie even goed. Het hoeft ook niet persé een standbeeld te zijn, maar een herinnering aan pa in Halle vind ik wel een mooi initiatief.” 

 

“Sowieso zal ik niemand iets kwalijk nemen, indien het standbeeld of iets anders er niet komt, maar het zou wel hartverwarmend zijn t.o.v. van Paul’s naaste familie en zijn fans. Ik laat de beslissing over aan de mensen die daartoe bevoegd zijn”, voegt Christophe er nog aan toe. 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jun 2020
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 08 apr 2021

archief