Stadsgebouwen HALLE krijgen uitgebreide energiescan

Stadsgebouwen HALLE krijgen uitgebreide energiescan

Halle_zonnig_huis_
De zorggebouwen kregen al een scan. Foto © Marc Sluys
 

Halle gaat alle stadsgebouwen doorlichten op hun energieverbruik. Door deze energiescans komen we te weten waar, hoeveel en op welke manier we energie kunnen besparen. De bedoeling is om binnen een redelijke termijn de nodige werken en aanpassingen uit te voeren. 

 

Met het strategische meerjarenplanning 2020-2025 willen we van Halle verder een duurzame stad maken. Duurzaamheid begint natuurlijk aan je eigen voordeur. En dus willen we alle stadsgebouwen energiezuiniger maken. Om dit op een doordachte manier te doen, gaat het Vlaams Energie Bedrijf (VEB) een energiescan uitvoeren in onder meer het stadhuis, het Sociaal Huis, CC ’t Vondel, Joepie, het oude postgebouw, de bibliotheek, …. Goed voor een investering van ruim 36.000 euro (inclusief BTW). Op basis van deze doorlichting, zullen we een planning uitwerken van álle acties die in een gebouw ondernomen moeten worden om het energiezuiniger te maken. Die ingrepen zijn heel divers: het gaat van het plaatsen van een thermostatische knop tot het isoleren van een dak.

Ook de zorggebouwen krijgen energiescan

In het verleden werd al zo’n energiescan uitgevoerd in de zorggebouwen van de stad zoals het woonzorgcentrum Zonnig Huis, kinderdagverblijf ’t Pagadderke en de buitenschoolse kinderopvang De Varkenssnuit. De stad heeft intussen ook een energiescan aangevraagd voor de assistentiewoningen Van Koekenbeek en Ten Hove, de dienstencentra de Pasja en de Lemoon, de ondersteuningswoningen Beverberg en Nikkenberg en pastorie in Buizingen. De energiescans van zorggebouwen kunnen gratis uitgevoerd worden via het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden. Het is echter nog niet duidelijk wanneer deze scans zullen uitgevoerd worden

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 25 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021

archief