REGIO - Colruyt meerderheidsaandeelhouder dataspecialist Daltix

C21

REGIO - Colruyt meerderheidsaandeelhouder dataspecialist Daltix

Screenshot_2020-07-02_colruyt_group_neemt_dataleverancier_daltix_over
©Shutterstock/MadamF
 
“Data- en informatiemanagement cruciaal”
 
Colruyt Group neemt een belang van 65% in dataspecialist Daltix, voor een niet nader genoemd bedrag. Op termijn kan de supermarktgroep zijn participatie zelfs verhogen tot 100%. Colruyt zegt immers al een hele tijd sterk te investeren in de creatie, verwerking en interpretatie van data. 
 
Colruyt werkte eerder met een eigen datadivisie, die continu prijzen registreert en gepersonaliseerde folders maakt. Daltix is dan weer gespecialiseerd in real-time inzichten in prijs, promotie, productinformatie en assortiment. Beide teams zullen in de toekomst nauw samenwerken en kennis uitwisselen.
 
"Om eenvoud in retail te brengen voor de klant, wat onze missie is en blijft, kan je best vertrekken vanuit een goede relatie met én stevige kennis over de verwachtingen van de klant. De relatie met de klant versterken, daar gaat het dus om. En een goed data- en informatiemanagement kan dan een cruciale rol spelen", legt Stefan Goethaert, directeur retailservices van Colruyt Group, uit.
 
Daltix kan dankzij de investering zijn internationale groeiambities realiseren en zijn data-expertise in de retailsector verder verdiepen. CEO Jonas Deprez is dan ook tevreden: "De samenwerking met Colruyt Group betekent voor ons een verrijking van onze retailkennis, die ook onze andere externe retailklanten ten goede zal komen." Onder die klanten zijn ook sectorgenoten van Colruyt, maar de dataspeler belooft al voor de transactie maatregelen te hebben genomen om de vertrouwelijkheid van de klantendata te waarborgen.

"Door de participatie zal de samenwerking tussen Colruyt Group en Daltixde komende jaren vergroten. De teams zullen nauw samenwerkenen kennis uitwisselen, wat ongetwijfeld een verrijking zal zijn voor het vakmanschap van alle betrokken medewerkers.Dat er ook aansluiting is op het vlak van de bedrijfscultuurbeschouwen beide partijen als een pluspunt.Stefan Goethaert:“De kennis van onze medewerkers versterken, daar gaan we voluit voor. Dat ookDaltix een Belgisch bedrijf isdat wil investeren in haar medewerkers,beschouwen we als een troef. Verder zijn we allebeiopen-minded, hebben we een langetermijnfocus en hechten we veel belang aan integriteit bij het omgaan met data. We beschouwen dit daarom echt als een win-win voor beide partijen.”Aangezien het klantenbestand van Daltix retailklanten omvat die in dezelfde sectoren actief zijn als Colruyt Group, heeft Daltix vóór de transactie maatregelen genomen om de vertrouwelijkheid van die klantendata te waarborgen.De transactieColruyt Group verwerft onmiddellijk eenmeerderheidsparticipatie van 65% in Daltix. De groep heeft de mogelijkheid op termijn 100% van de aandelen te verwerven. Huidig management blijft aan boord en behoudt de overige aandelen.Beide partijen zijn overeengekomen geen details met betrekking tot prijszetting of andere voorwaarden van de transactie vrij te geven. De waardebepaling gebeurde door toepassing van marktconforme waarderingsmethodes." zegt Colruyt in een persmededeling.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 09 jun 2021
Devogeleer Emile | 05 jun 2021

archief