Zebrapad Groebegrachtstraat in HALLE op voorstel N-VA komt er

Zebrapad Groebegrachtstraat in HALLE op voorstel N-VA komt er

20200713_202205
 

De Groebegrachtstraat is een vrij drukke straat door de nabijheid van de Dreamlandwinkel. Maar de voetgangers op de Bergensesteenweg die er richting centrum of Bevrijdingsplein wandelen, beschikken er niet over een veilige oversteek. Daar komt nu verandering. Net zoals aan de Poststraat zal ook hier een zebrapad aangelegd worden. Op die manier moeten voetgangers ook niet meer op de fietsstrook wandelen. 

 

Op de gemeenteraad van juni 2019 stelde ik voor een zebrapad aan te leggen parallel aan de Bergensesteenweg ter hoogte van de Groebegrachtstraat. Het voorstel werd toen meegenomen door de bevoegde schepen en zou later bekeken worden,’ aldus Eva Demesmaeker. Iets meer dan een jaar later keurt de gemeenteraad het voorstel goed. 

Een fietspad lag er al en ook de parkeer- en fietsmarkeringen werden reeds aangebracht. Op het zebrapad was het jammer genoeg langer wachten. Enkele maanden geleden werd op de commissie al aangegeven dat dit zebrapad zou worden meegenomen met de beschildering van de wegmarkeringen in de zomermaanden. ‘Onder het motto ‘beter laat dan nooit’ ben ik uiteraard tevreden dat het zebrapad er komt, maar het is wel spijtig dat het zo lang duurde en dat het nu pas officieel geagendeerd werd op de gemeenteraad’, vindt het N-VA gemeenteraadslid.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 10 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
PenZine | 31 jul 2020
Roger Swalens | 26 jul 2020
Roger Swalens | 24 jul 2020
Devogeleer Emile | 19 jul 2020

archief