HALLE - Geen braderie, wel koopjes

HALLE - Geen braderie, wel koopjes

Image005

 

Vanwege de stijgende coronacijfers, organiseren de Verenigde Handelaars dit jaar geen braderie zoals we dat gewoon zijn. Er zal dus nergens randanimatie zijn. En om de bezoekers voldoende ruimte te geven in de winkelstraten zullen er buiten ook geen kraampjes opgesteld worden. Maar niet getreurd! Want je kan volgend weekend al genieten van mooie koopjes. Dat is ook nog de hele maand augustus het geval.  

Doorgaans organiseren de Verenigde Handelaars in het centrum eind juni hun jaarlijkse braderie. Maar omdat de solden door de coronacrisis pas in augustus starten, zou de braderie dit jaar plaatsvinden van donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus. Omwille van het stijgend aantal besmettingen, wordt de braderie echter afgelast. 

 Geen braderie, wel koopjes

Ook al is er dit jaar geen echte braderie … de koopjes blijven wel behouden. Maar die kan je enkel in de winkels ontdekken. En nu er geen kraampjes zijn, is er buiten ook voldoende wachtruimte mocht het binnen te druk worden. 

 Door deze maatregelen te nemen, kan iedereen vooral veilig kan winkelen. De solden lopen ook in augustus nog door. "Spreid je bezoek aan het handelscentrum dus. En uiteraard kan je achteraf nog steeds even nagenieten en napraten in één van de vele Halse horecazaken. Door veilig lokaal te winkelen help je onze handelaars er na een zware coronaperiode opnieuw bovenop." zegt het stadsbestuur.

 

Ook jij kan bijdragen tot een veilig winkelcentrum!

Ben je aan het winkelen en wordt het plots even drukker? Blijf dan rustig en wacht geduldig je beurt af.

En natuurlijk: hou 1,5 meter afstand, hoest of nies in je elleboog en was zeer regelmatig je handen. Blijf thuis als je ziek bent. En vergeet uiteraard je mondmasker niet. Dat is verplicht in het volledige winkelcentrum. Als we dit allemaal zeer goed respecteren, kunnen de solden op een veilige manier gebeuren. Daarnaast worden er visualisaties voorzien die je begeleiden door de winkels en de winkelstraten.

  • Pijlen op de grond geven de wandelrichting aan, het is bedoeling dat we rechts houden in de winkelstraten (in de richting van de pijlen) en niet kriskras door elkaar lopen.
  • Ronde vloerstickers helpen je veilig aanschuiven aan de kassa. Wie plaatsneemt in zo’n ronde vloersticker staat meteen op een veilige afstand – dus 1,5 meter - van de andere klanten.
  • Raamaffiches op de etalage vertellen je in één oogopslag met hoeveel klanten je maximum de winkel mag betreden (max. 1 klant per 10 m²), of je een winkeltraject moet volgen, of er ook een aparte uitgang is, … 
  • Ook zullen er dispensers met handalcohol aanwezig zijn zodat je na het winkelen je handen kan reinigen en veilig huiswaarts keren.
  • Betaal zoveel mogelijk digitaal met je bankkaart

De stad gaat bij de start van de koopjes extra coronawachters inzetten. Zij zullen de klanten begeleiden door de winkelstraten en sensibiliseren. Ook de politiezone Zennevallei zal op de afspraak zijn om bezoekers te wijzen op hun mondmaskerplicht. De Verenigde Handelaars zijn er dus helemaal klaar voor om je veilig te verwelkomen om te shoppen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jul 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 25 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 18 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020

archief