HALLE - Afrit Tubize op de A8 dicht richting Doornik

HALLE - Afrit Tubize op de A8 dicht richting Doornik

20200512_ligging_a8_structureleonderhoudswerken_a8deel1_0
©Wegen en Verkeer
 

Vernieuwing wegdek A8: op- en afrit Tubeke (nr. 23) richting Doornik afgesloten vanaf 31 juli

 Het Agentschap Wegen en Verkeer start op vrijdag 31 juli met de tweede fase van grote vernieuwingswerken op de A8 in Halle. Tijdens de werken, ter hoogte van Tubeke, zal het verkeer in de beide rijrichtingen maar over een rijstrook kunnen rijden, zoals de afgelopen weken al het geval was. Tijdens de nieuwe fase zullen echter ook de oprit en de afrit in Tubeke (nr. 23) voor het verkeer in de rijrichting van Doornik afgesloten worden. Terwijl de versmalling van de rijweg (van twee rijstroken naar een rijstrook, in de beide rijrichtingen) de afgelopen weken met weinig hinder gepaard ging, verwacht Wegen en Verkeer dat de afzetting van deze op- en afrit op de snelweg lokaal wel aanzienlijke hinder met zich zal meebrengen. De oprit richting Doornik van het op- en afrittencomplex Halle (nr. 22) en de op- en afrit richting Halle en Brussel van het op- en afrittencomplex Tubeke (nr. 23), die in de vorige fase afgesloten waren, gaan vrijdag weer open. De nieuwe werffase treedt in voege vanaf 7u ‘s ochtends.
> Bekijk de actuele hinder en

faseringen tijdens de zomermaanden

Nieuw wegdek over 3,5 kilometer

Het wegdek van de A8 in Halle wordt over een afstand van ongeveer 3,5 kilometer volledig vernieuwd. De verharding en de fundering wordt opgebroken en volledig opnieuw aangelegd. Ook de waterafvoer langs de A8 krijgt een onderhoudsbeurt en de vangrails worden vervangen.
 

Hinder en omleiding tweede fase van 31 juli t.e.m. 14 augustus

De aannemer werkt op de A8 in de rijrichting van Doornik. Het verkeer op de A8 kan via lokale doorsteken in de middenberm steeds doorrijden. Tijdens de ingrijpende werken rijdt het verkeer op één rijstrook richting Doornik en richting Halle. De op- en afrit in Tubeke (nr. 23) richting Doornik is afgesloten (zie kaartje).
Bij het afsluiten van de op- en afrit in Tubeke wordt er steeds verzekerd dat de op- en afrit van Halle gebruikt kan worden en vice versa. De omleiding van het ene complex naar het andere gebeurt via de Edingsesteenweg (N7), die parallel loopt met de A8.

 
Korte nieuwsbrief voor ‘Dassenveld’ en omringende handelaars

Handelaars uit de bedrijvenzone Dassenveld en omringende bedrijven langsheen de werfzone van de A8 kunnen zich inschrijven op de nieuwsbrief bovenaan de webpagina. Bij de start van de werken en bij eventuele belangrijke wijzigingen in de fasering wordt er een korte nieuwsbrief uitgestuurd. Omwonenden kunnen zich ook inschrijven.


Werken aansluitingen A8 /Brusselse ring (R0): najaar 2020
Tijdens de twee zomermaanden wordt het 3,5 km lange wegdek van de A8 tussen beide op- en afritten van Halle (nr. 22) en Tubeke (nr. 23) aangepakt. Wegen en Verkeer plant ook in het najaar van 2020 werken aan de aansluitingen met de Brusselse ring (R0) en aan de op- en afritten zelf van de A8 Halle en Tubeke. Een exacte timing voor deze werken wordt zo snel mogelijk worden meegegeven.

 

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jul 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 29 okt 2020
Sam Herremans | 29 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 25 okt 2020
Roger Swalens | 18 okt 2020

archief