HALLE - SINT-PIETERS-LEEUW - Na 12 jaar terug streekgenoten genomineerd voor de prestigieuze ‘Zomerhit’ van Radio2!

HALLE - SINT-PIETERS-LEEUW - Na 12 jaar terug streekgenoten genomineerd voor de prestigieuze ‘Zomerhit’ van Radio2!

C_en_n
 

Nina Butera uit Sint-Pieters-Leeuw en Christophe Severs uit Halle hebben hun eerste nominatie beet voor de prestigieuze ‘Zomerhit’ van Radio2. 12 jaar na de nominatie van Wim Soutaer in 2008, staat Nina met ‘Van Vooraf Aan’ in Radio2’s selecte lijstje voor de beste zomersong. Ze pronken in de editie van 2020 tussen grote namen als Regi, Hooverphonic, Clouseau, Lost Frequencies, Niels Destadsbader en Laura Tesoro. Niet slecht voor een 16-jarig jongedame en haar producer, als u het ons vraagt!

 

“Ja, het is ongelofelijk als je naam daar tussen staat… ik kan het nog steeds niet geloven”, glundert Nina. “Meedoen is al een ongelofelijke erkenning voor ons, winnen zou een droom zijn”, vertelt Christophe.  Het principe is nochtans eenvoudig: De artiest met de meeste publieksstemmen wint. Editiepajot doet een warme oproep aan al haar lezers om hun stem digitaal (en gratis) uit te brengen via deze link: https://stem.radio2.be/zomerhit-2020

 

Na de MIA’s is ‘Zomerhit’ zowat de hoogste muzikale prijs in Vlaanderen. Voor Nina is het extra speciaal omdat ze zelf meeschreef aan het genomineerde liedje. Vorig jaar won Nina al de ‘loftrompet’ voor ‘de beste doorbraak’ met liedjes van de hand van Christophe. De Tandem Severs-Butera is dus op kruissnelheid en elke song lijkt wel meer om meer potten te breken.

 

‘Van Vooraf Aan’, het liedje waarmee ze nu genomineerd zijn, is ook geen proefstuk meer maar is intussen al hun 6de Nederlandstalige single. Voor het eerst kozen ze ook voor er een duet van te maken met White Bird, het alter ego van Gentenaar Bert Van Renne. “Zijn korrelige stem is het tegenovergestelde van het pure timbre van Nina, maar net die combinatie is wat we zochten”, zegt Christophe. “Het verhaal van een relatie die op de klippen dreigt te lopen, maar waar je toch nog voor wil vechten, blijkt in de smaak te vallen in heel Vlaanderen. We hebben nochtans getwijfeld om een droevig verhaal te brengen tijdens de Corona-Lockdown, maar toch geloofden we dat mensen er ook kracht zouden kunnen uit putten”, voegt Nina er aan toe.

 

Intussen is het duo al naarstig bezig een opvolger te schrijven, maar daarenboven zijn ze ook gestart met het schrijven van songs voor andere artiesten.

 

Stemmen voor Nina & Christophe kan op:

https://stem.radio2.be/zomerhit-2020

 

Het liedje her beluisteren kan op:

https://www.youtube.com/watch?v=5H6mtOpIrk4

 
 
 
 
 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 aug 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 11 sep 2020
Roger Swalens | 09 sep 2020
Sam Herremans | 06 sep 2020
Sam Herremans | 31 aug 2020

archief