HALLE versoepelt mondmaskerplicht

C21

HALLE versoepelt mondmaskerplicht

Faq_corona_post_400x400_mondmasker
 

Vanaf woensdag 19 augustus versoepelt Halle de mondmaskerplicht. Dat heeft de Lokale Veiligheidscel beslist. In Lembeek valt de verplichting weg op het Claesplein en het Stevens-de Waelplein. In Buizingen mag je terug op het Gemeenteplein zonder mondmasker. Dit is ook het geval op de Sint-Rochusstraat (met uitzondering van het Dynastieplein). Tot slot mag je in de natuurreservaten en parken opnieuw genieten van een frisse neus zonder masker. Enkel in de parken in het stadscentrum draag je nog steeds een mondmasker. Hier blijft de mondmaskerplicht wel van kracht.

Het aantal besmettingen in ons land daalt al enkele dagen op rij. En dus oordeelde de Lokale Veiligheidscel dat we een kleine versoepeling kunnen doorvoeren. Zo zal je enkel nog in het historisch – en commercieel centrum, de stations- en zwembadomgeving een mondmasker moeten dragen. Daarbuiten is het wel nog steeds verplicht om een mondmasker bij je te hebben als je de deur uitgaat. Op die manier kan je je meteen beschermen op plaatsen waar het plots druk wordt. We zetten even alles op een rij.

Hier draag je nog steeds een mondmasker:

  • In de volledige centrumzone die begrensd wordt door de Auguste Demaeghtlaan, Brusselsesteenweg, Jozef Michelstraat, Fons Vandemaelestraat, Nederhembrug, Vandenpeereboomstraat en Suikerkaai. (zie kaartje onderaan).

  • Dus ook in de parken in de centrumzone.

  • Op locaties waar veel mensen samenkomen, draag je nog steeds een mondmasker.

    Concreet gaat het om alle:

    • -  speeltuinen (mondmasker verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar)

    • -  hondenlosloopweides

    • -  sportvelden (verplichting voor alle toeschouwers, niet voor de sporters)

    • -  skatepark (verplichting voor alle toeschouwers, niet voor de skaters)

    • -  evenementen

    • -  alle openbare gebouwen. Vergeet dus geen mondmasker op te zetten als je

      een bezoek brengt aan: stadhuis, sociaal huis, JC De Kazerne, sportcomplex De Bres,...

      Hier geldt niet langer een mondmaskerplicht:

    • Centrum Lembeek

    • Centrum Buizingen

    • Sint-Rochusstraat (met uitzondering van het Dynastieplein)

    • Parken (met uitzondering van de parken binnen de centrumzone)

    • Natuurreservaten

      Contactgegevens achterlaten op café en restaurant

      Ook op café of op restaurant moet je verplicht een masker dragen als je aankomt of even naar het toilet moet. Eenmaal je de voeten onder tafel hebt geschoven, mag het mondmasker af. Voorts moeten klanten hun contactgegevens achterlaten, dit om bij een eventuele besmetting contactopsporing mogelijk te maken. Deze gegevens zullen door de horeca-uitbaters zo’n veertien dagen bewaard worden.

      Registreren kan onder meer via www.ikzithier.be. Heel wat Halse horecazaken vind je terug op deze handige registratietool.

page1image2027712

Keer je terug van een buitenlandse vakantie? Vergeet je verplichte registratie niet, binnen de 48u voor je thuiskomst!

Wie terugkeert uit het buitenland, moet het online formulier invullen op travel.info- coronavirus.be. Dit moet door iedereen die ouder is dan 16 jaar ingevuld en doorgestuurd worden. Dit ongeacht de groene, oranje of rode zone en ongeacht je vervoermiddel (auto, trein, vliegtuig,...).

Mondmasker alleen volstaat niet
Ook buiten alle plaatsen waar het mondmasker verplicht wordt, raden we onze inwoners ten zeerste aan om een mondmasker te dragen als het plots druk wordt of je je onveilig voelt. Een mondmasker is ook enkel effectief als je ook alle andere voorzorgsmaatregelen toepast, zoals o.a. de handen wassen, afstand houden, thuis blijven als je ziek bent, hoesten en niezen in de elleboog, enz.

Samen voorkomen we dat versoepelingen worden teruggeschroefd
Zorg alvast goed voor elkaar en volg de bekende maatregelen ook zeer goed op! Enkel op die manier voorkomen we dat de versoepelingen waar we vandaag van genieten worden teruggeschroefd. We hebben allemaal samen de sleutel hiervoor in handen. Dus we rekenen op de burgerzin van elk van jullie. Ook de horeca, winkels, ondernemers, het zorgpersoneel, het ziekenhuis en onze kwetsbare inwoners rekenen op jullie allemaal. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief