HALLE - 150 vragen en suggesties van inwoners tijdens vragenmoment nieuw parkeerbeleid

HALLE - 150 vragen en suggesties van inwoners tijdens vragenmoment nieuw parkeerbeleid

Stad_halle_

Zo’n 150 inwoners hebben donderdag gebruik maakt van de bel- & chatsessie die de stad organiseerde n.a.v. het nieuwe parkeerbeleid dat volgende maand wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.  

 

Eerder deze week kondigde het stadsbestuur aan dat er een voorstel is voor een nieuw parkeerbeleid. Door overal in het centrum een meer eenvormig parkeertarief te hanteren, proberen we het parkeerbeleid duidelijker te maken. Met een nieuw parkeerbeleid wordt ook de bouw van een ondergrondse parking mogelijk aan sportcomplex De Bres. Daardoor komt er bovengronds ruimte vrij die als park, rustzone of belevingsplein kan worden ingericht. Zo wordt het stadscentrum aangenamer en aantrekkelijker. 

 

Op donderdag 27 augustus hield de stad tussen 16u30 en 20u een vragenmoment voor de inwoners. Ze konden via e-mail, Facebook en telefoon hun vragen stellen of suggesties doen. In totaal ontving de stad zo'n 150 vragen, opmerkingen en suggesties. Daarmee gaat het stadsbestuur nu verder aan de slag: het parkeerdossier zal voor bepaalde straten aangepast worden en er komt een overzicht van de meest gestelde vragen. Zo willen we het voorgestelde plan voor iedereen zo duidelijk mogelijk maken.

 

Op 8 september wordt het voorstel op de gemeenteraad besproken. De gemeenteraadsleden houden een voorbespreking van het dossier op de commissie stadsontwikkeling van 31 augustus. Beide vergaderingen zijn via een livestream te volgen. 

Info: 

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 23 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 21 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 11 sep 2020
Roger Swalens | 09 sep 2020

archief