B.K. Wielrennen 2020 Halle-Anzegem

C21

B.K. Wielrennen 2020 Halle-Anzegem

Dsc_4945_01__large_
 

Corona blijft de organisatie van sportevenementen domineren. De organisatie doet er alles aan om een zo veilig mogelijk verloop uit te werken dat volledig in regel blijft met zowel de regelgeving van de regering als met  het protocol van Belgian Cycling.

Een aantal maatregelen dringen zich evenwel op tot strikte naleving.

Het STARTComité hoopt dat iedereen hiervoor begrip kan opbrengen : het is en blijft immers de bedoeling om aan alle wielerliefhebbers de kans te geven dit sportieve hoogtepunt zo intens mogelijk te kunnen beleven, zij het met beperkingen.

Gezondheid boven alles : goed gezind en met een blije lach genieten van wat wél kan blijft de beste remedie om dat voor jezelf veilig te stellen.

Toeschouwers

Er is geen publiek toegelaten in de rennersdorpen, vertrekzone en omgeving podium.

Dat betekent dat alle toegangen tot het Possozplein + Mgr Senciestraat + parking De Bres hermetisch worden afgesloten met toezicht door politie en stewards.

Oproep aan publiek om de koers te gaan bekijken op de Ninoofsesteenweg, bij voorkeur "boven" de rode lichten # August Demaeghtlaan en verder richting Pepingen.

Beperkt publiek kan wel op de terrassen van de Grote Markt horeca : politie houdt hier toezicht en terrassen worden afgesloten van het midden van de Grote Markt voor doorgang van de wedstrijdkaravaan na vertrek op het Possozplein.

Toegankelijkheid

De horeca terrassen op de Grote Markt blijven toegankelijk voor het publiek, zij het in beperkte mate. Politie en stewards houden hier toezicht.

Café's kant Basiliekstraat / Melkstraat zijn bereikbaar via de Basiliekstraat;

Kruispunt Basiliekstraat # Grote Markt wordt afgesloten ter hoogte van hoek historisch stadhuis richting winkel Van Bellingen : doorgang naar terrassen blijft vrij.

Café's kant De Sleutel tot aan basiliek zijn bereikbaar via Hoornstraat en  Klinkaert.

Afsluiting Grote Markt ter hoogte van verbinding tussen terrassen aan beide zijden vanaf apotheek > immokantoor.

Doorgang van aan basiliek > Café De Sleutel blijft open  achter nadarafsluitingen

School H Hart College blijft 's morgens bereikbaar via Parklaan en Leide om via Slingerweg centrum te verlaten.

Tot 08.45 uur blijft ook de doorgang Slingerweg > Leide gecontroleerd open om kindjes af te zetten aan de schoolpoort College en terug weg te rijden via Leide > Slingerweg.

Idem voor de doorgang aan het kruispunt Vondel # Possozplein # Vuurkruisenstraat om ook daar de kindjes te kunnen afzetten. Terug weg rijden kan via dezelfde weg en vervolgens via Leide > Slingerweg.

ViaSociaal restaurant in cc 't Vondel blijft te voet bereikbaar, maar enkel via de achterzijde (Leide), niet via Possozplein.

Cafetaria sportcentrum De Bres blijft te voet bereikbaar via Thibautstraat.

ScVerkeershinde

Uiteraard wordt belangrijke verkeershinder verwacht.

Doorstromend verkeer vanop Bospoortbrug > centrum > Parklaan > Leide blijft mogelijk : richtlijnen stewards dienen wel te worden opgevolgd.

Ninoofsesteenweg zal vanaf rode lichten # Demaeghtlaan voormiddag worden afgesloten.

Er zal de ganse voormiddag géén parking beschikbaar zijn op Possozplein, in Vondel (perszone), Leide, Mgr Senciestraat, parking De Bres, parking Willamekaai (achter atletiekpiste), Fons Vandemaelestraat, Thibautstraat en parking Thibautstraat.

Aangeraden wordt te parkeren op Nederhem, Welkomstlaan, Gooikenaar, Stationsplein, ...

Alle bewoners aanpalende straten + scholen + WZC St Augustinus zijn via brief of persoonlijk contact op de hoogte gebracht.

Tegen uiterlijk 14 uur zal de verkeershinder worden weggewerkt.

Parcours in Halle

Omwille van corona is de geplande plaatselijke ronde geschrapt.

De renners vertrekken op het Possozplein (officieuze start) en rijden via de Grote Markt > Melkstraat > Beestenmarkt > Ninoofsesteenweg naar de officiële start op de Ninoofsesteenweg ter hoogte van café Lamme Guiche.

Rechtstreekse TV uitzending

De VRT zendt het vertrek in Halle (12 uur) rechtstreeks uit met inlassing van vooraf opgenomen sfeerbeelden en interviews.

De reportage loopt verder tot de renners de muur van Geraardsbergen voorbij zijn.

Dan schakelt de VRT over naar de finale en aankomst van het BK wielrennen Dames Elite dat ondertussen in Anzegem zelf wordt gereden.

Om nadien opnieuw in te pikken bij de wedstrijd van de mannen richting Anzegem.

Oproep tot het publiek

Als organisator ligt dit moeilijk : normaal gezien doen we een oproep om zo talrijk mogelijk te komen genieten van dit feestelijke startgebeuren.

Helaas : nu is het net andersom.

De rennersdorpen zijn taboe voor iedereen. Zelfs het aantal verzorgers / mecaniciens van de ploegen is maar beperkt toegelaten. Geen fotootjes, handtekeningen en dat soort "souvenir jacht" mogelijk.

Ook de vertrekzone ontsnapt niet aan de regelgeving : niemand toegelaten, behalve uiteraard de renners zelf.

Daarom volgende oproep : 

  • Blijf in uw kot ! En kijk naar het rechtstreekse TV verslag
  • Wie toch in levende lijve wil komen kijken : doe dat vanop de Ninoofsesteenweg ... en respecteer aub corona maatregelen : social distancy en mondmaskers blijven een strikt op te volgen regel.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2020
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 08 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 apr 2021

archief