HALLE - Fietsersbond manifesteert voor meer veiligheid op de wegen

HALLE - Fietsersbond manifesteert voor meer veiligheid op de wegen

5dc90c2f-642e-443e-8fce-6bf38fe27dcc
 

De Fietsersbond Halle wil meer veiligheid op de weg en manifesteert daarom  voor Fietsersrechten.  

Veilig fietsen zou een grondrecht moeten zijn. Fietsdoden zijn niet het gevolg van een ongeval. Zij zijn het resultaat van een systeemfout. Verander het systeem en zorg dat iedereen veilig van huis naar school en werk kan fietsen. 

Sinds we op 1 september blij zijn dat we terug naar school kunnen fietsen, stellen we in Halle vast dat het opnieuw bijzonder druk is, zowel onderweg naar als in de schoolomgevingen. Een drukke mix van openbaar vervoer, heel veel auto’s en helaas ook erg veel werfverkeer. We willen met onze actie iedereen wakker schudden: het dramatische ongeval in Zwevegem waarbij een 12-jarig meisje op 100m van de schoolpoort onder een vrachtwagen belandde is geen ver-van-ons-bed gebeurtenis. Ook hier doen er zich elke dag gelijkaardige gevaarlijke situaties voor."

De Fietsersbond heeft  ook volgende adviezen:

Aan alle weggebruikers: heb aandacht voor elkaars veiligheid. Geef elkaar ruimte. Communiceer hoffelijk. Respecteer elkaar. 

Aan alle betrokken overheden (gewest en lokaal) en administraties: maak werk van een veilige infrastructuur en probeer vrachtverkeer en werfverkeer buiten de schoolomgeving te houden tijdens de schoolspits. We zijn blij met de aandacht voor fietsers en de introductie van de fietszone in ons centrum. Maar we vragen nu aandacht voor veilige fietsroutes naar en rond alle scholen in Halle. In het belang van onze meest kwetsbare weggebruikertjes.

Aan de ordediensten: kijk aandachtig en streng toe tijdens de schoolspits en treed op indien een gevaarlijke situatie ontstaat.

"We willen nu echte acties om eindelijk veilig te fietsen, dus allen aanwezig met de fiets nu zondag 27 september om 11.00 uur op onze Grote Markt." klinkt de vaste overtuiging.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 18 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020

archief