sp.a HALLE laat kinderen niet in de kou staan

C21

sp.a HALLE laat kinderen niet in de kou staan

Vooruit

De armoedecijfers in Vlaanderen stijgen jaar na jaar. Uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt dat 5,5%  van de kinderen tussen 0 en 3 jaar in Halle opgroeit in een kansarm gezin. sp.a Halle voert daarom op 17 oktober, de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede, actie om de problematiek van kinderarmoede een gezicht te geven. “Wij laten geen enkel kind in de kou staan”, aldus Bertrand Demiddeleer, voorzitter sp.a Halle

 

Veel gezinnen en alleenstaanden hebben het steeds moeilijker om op het einde van de maand rond te komen door de stijgende facturen. Uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt dat 5,5% van de kinderen tussen 0 en 3 jaar in Halle opgroeit in een kansarm gezin. Ook de Vlaamse Armoedebarometer kleurt dieprood. In 286 van de 300 gemeenten is het armoederisico de voorbije jaren hetzelfde gebleven of gestegen. “1 op 7 kinderen in Vlaanderen groeit op in armoede. Dit zijn onaanvaardbare cijfers voor een welvarende regio als de onze”, stelt Bertrand Demiddeleer. “We voeren op 17 oktober, de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede, dan ook actie om deze problematiek aan te kaarten.”

 

Geen kind in de kou

 

De actie van sp.a Halle omvat twee zaken. 

“We willen de problematiek van kinderarmoede een gezicht geven. Mensen zullen de kans krijgen om te luisteren naar pakkende getuigenissen van mensen die in armoede leven”, aldus Valerie Hamelryck, raadslid voor sp.a . "Je kan daarvoor terecht op onze website voor een paar pakkende getuigenissen van mensen die met armoede in contact komen."

 

 sp.a Halle organiseert ook een inzamelactie van winterjassen. “We doen met de Stad heel wat inspanningen om de armoede tegen te gaan.  Maar iedereen altijd helpen, lukt (nog) niet. Wij wensen echter geen enkel kind in de kou te laten staan. Daarom zamelen we op 17 oktober 2020 winterjassen in zodat de kinderen in onze stad een warme winter tegemoet kunnen gaan.”  zegt Peggy Massien, schepen van sociale zaken.

 

Heb jij nog oude kinderjassen die nog in goede staat zijn, dan kan je ze zelf bezorgen in de Halle Vooruit, Oudstrijdersplein 14, op zaterdag 17 oktober van 9u tot 12u.  De jassen kunnen ook worden opgehaald na een telefoontje op 0497/89.11.16 of een mailtje naar  sp.a.vooruithalle@gmail.com

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jul 2021

archief