HALLE - Geen evenementen meer tot eind ontober

HALLE - Geen evenementen meer tot eind ontober

Coronavirus_-_kopie

Stad Halle annuleert alle evenementen tot en met eind oktober

"Het stadsbestuur beslist om in Halle alle evenementen tot en met 31 oktober 2020 op te schorten. Die beslissing heeft alles te maken met de forse stijging van het aantal coronabesmettingen, die zich ook in Halle aftekent.

In Halle worden alle evenementen tot en met 31/10/2020 opgeschort. Het gaat om alle publieke evenementen, activiteiten en alle andere happenings. Met deze bijkomende maatregelen proberen we het stijgend aantal besmettingen tegen te gaan en het risico op de verspreiding van het virus in onze stad te minimaliseren.

Het organiseren van evenementen is lokaal een reëel risico. Ondanks de strikte maatregelen gebeuren er op vandaag nog steeds relatief veel aanvragen voor evenementen op het grondgebied van de stad Halle. De aard en organisatie van deze evenementen zijn enorm variabel. De veelheid aan en variatie van evenementen zijn mogelijke voedingsbodems voor een lokale uitbraak of een snellere verspreiding van het virus.

Bovendien is het duidelijk dat mensen zoveel mogelijk gevraagd worden om zich de volgende weken in hun gezinsbubbel te begeven. Privésamenkomsten worden beperkt tot 4 dezelfde personen per twee weken. Bovendien worden samenscholingen op openbaar domein beperkt tot maximaal 4 personen. Ondanks een goed uitgewerkte aanvraag- en vergunningsprocedure kunnen wij als lokale overheid niet garanderen dat de principes van deze bubbel consequent toegepast worden op de evenementen die op ons grondgebied doorgaan. Bovendien is de controle en handhaving van deze bepaling op evenementen zeer moeilijk tot onmogelijk." zo deelt het stadsbestuur van Halle mee.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 30 nov 2020
Sam Herremans | 20 nov 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 12 nov 2020
Roger Swalens | 08 nov 2020
PenZine | 06 nov 2020

archief