Met open armen en opgerolde mouwen staat Dekoloniseer HALLE klaar

Met open armen en opgerolde mouwen staat Dekoloniseer HALLE klaar

Stad_halle_

De handleiding 'Omgaan met koloniale verwijzingen in de publieke ruimte', waarmee Halle de komende tijd te maken gaat krijgen is nu publiek beschikbaar en de Stad Halle heeft aangekondigd op basis hiervan een traject te starten.   Met open armen en opgerolde mouwen staat Dekoloniseer Halle klaar om hieraan mee te werken.

 

De Stad Halle heeft het programma van de November Wereldmaand geannuleerd wegens de corona-omstandigheden, zodat ook de geplande dekoloniale wandeling (13.11) en fietstocht (15.11) van Dekoloniseer Halle in het kader van het gezamenlijk project 'het zwart-wit denken voorbij'  niet georganiseerd mag worden.

 

"Dit neemt natuurlijk niet weg dat we blijven sleutelen aan het lokale dekoloniseringsparcours en blijven werken aan een open stad waar iedereen meetelt", zegt Hilde Rooselaer namens de lokale dekoloniseringsbeweging in een eerste reactie. "Zo willen we het dekoloniseringsparcours in Halle uiteindelijk in de vorm gieten van een bijbehorende app.  De wandeling komt op deze wijze voor iedereen handig beschikbaar en is het een blijvende bijdrage aan de lokale herinneringscultuur inzake koloniale sporen in Halle. Hulp en suggesties zijn steeds welkom."  

 

Informatie en contact :

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 30 nov 2020
Sam Herremans | 20 nov 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 12 nov 2020
Roger Swalens | 08 nov 2020
PenZine | 06 nov 2020

archief