HALLE - De November Wereldmaand 2020 vanaf de keukentafel

HALLE - De November Wereldmaand 2020 vanaf de keukentafel

Mondiaal_halle_alive___kicking
 

Naar jaarlijkse traditie staat de November Wereldmaand in Halle weer voor de deur.  Omdat de Stad Halle besloot alle activiteiten in het Wereldcafé te annuleren wegens corona waren de deelnemende verenigingen noodgedwongen snel te schakelen naar alternatieve formules. Het burgerinitiatief Mondiaal Halle heeft ervoor gekozen om zich gedurende de maand november dagelijks te tonen via de publicatie van een originele column vanaf een Halse keukentafel.

‘Zwijgen is geen optie’, zegt Miguel Estrada van Mondiaal Halle. ‘Voor ons wordt het deze keer een November Wereldmaand vanuit je kot.   We willen een positieve bijdrage leveren door dagelijks een openhartige column te publiceren. Zeven Halse keukentafels werden bereid gevonden om vanuit hun bubbel met een ongedwongen column te komen. Vanuit diverse achtergronden en perspectieven zal ingespeeld worden op de November Wereldmaand. Zo blijven we Halle uitnodigen om van de wereld een betere plek te maken.’

 

De columnisten en hun wekelijkse persoonlijke columns zijn : Nicole Van Overstraeten op zondag, gezin uit Essenbeek op maandag, Eunice Yahuma op dinsdag, Bernadette Meeus en Marc Heremans op woensdag, Els en Stef uit Sint-Rochus op donderdag, Miguel Estrada op vrijdag en Bruno Tordeur op zaterdag.

 

‘De digitale wereld is ondertussen voor veel mensen een indringende dagelijkse realiteit en de sociale media nu dus extra inzetten en aanspreken om onze stem te laten horen en mensen veilig te ontmoeten ligt voor de hand ’, vult Hilde Rooselaer aan. ‘Iedereen die wil kan ongezien aanschuiven bij één van de zeven levendige keukentafels in Halle.  Verwacht van deze dagelijkse mondiale columns echter geen zwart-wit verhalen, maar doodeerlijke bespiegelingen zonder taboes.’ 

Dagelijks, de November Wereldmaand 2020 vanaf de keukentafel, te lezen van 1 tot 30 november op www.mondiaalhalle.be en via de sociale media van Mondiaal Halle (Facebook, Instagram en Twitter).

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 30 nov 2020
Sam Herremans | 20 nov 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 12 nov 2020
Roger Swalens | 08 nov 2020
PenZine | 06 nov 2020

archief