HALLE - 't Vondel heeft vochtprobleem: werken duren langer

C21

HALLE - 't Vondel heeft vochtprobleem: werken duren langer

Vondel_halle
©Halle - 't Vondel
 

De werken in cultuurcentrum ’t Vondel nemen meer tijd in beslag dan voorzien. Momenteel wordt onder meer de parketvloer vernieuwd, later wordt er ook een gloednieuwe tribune geplaatst en ook de artiestenbar krijgt een grondige facelift. Maar het drogen van het beton in de cultuurzaal duurt veel langer dan voorzien. Daardoor zal CC ’t Vondel pas half maart 2021 de deuren kunnen openen. 

 
 

Het cultuurcentrum is al enkele maanden een bouwwerf. Eerst werd de oude tribune afgebroken. Daarna brak de aannemer het parket uit en startte de heropbouw van de vloer. Het storten en het polieren van het beton verliep heel snel. Maar het drogen van de ondergrond duurt langer dan verwacht.

 Het beton moet echt voldoende droog zijn, voor het nieuwe parket kan geplaatst worden. Anders bestaat het risico dat het parket schade oploopt door opstijgend vocht of oneffenheden gaat vertonen. En dat zou zeer nefast zijn voor de nieuwe tribune die – om vlot te kunnen uitrollen en plaatsten - een egale ondergrond verreist.

 Er zit dus niets anders op dan te wachten tot de ondergrond voldoende uitgedroogd is. Om het proces wat te versnellen worden er momenteel volop bouwdrogers ingezet. Eind deze maand zullen er nieuwe vochtmetingen uitgevoerd worden. Die zullen bepalen of het parket al dan niet kan geplaatst worden.

 Door de vochtproblemen komt wel de voorziene timing in het gedrang. Want de nieuwe tribune kan pas gemonteerd worden zodra de parketvloer volledig is afgewerkt. De voorziene opening eind januari zal dus met enkele weken uitgesteld worden.

 Alle verenigingen die in januari, februari of begin maart een huurovereenkomst hadden met CC ’t Vondel, werden intussen door de stad gecontacteerd. Samen zoeken we naar mogelijke alternatieve locaties. Maar natuurlijk is dat geen sinecure. De kans is immers groot dat er op dat moment nog steeds beperkende maatregelen zullen gelden in de strijd tegen het coronavirus. Het is dus niet uitgesloten dat verenigingen of cultuurcentrum ’t Vondel de voorziene activiteiten zullen uitstellen of annuleren.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 08 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 apr 2021

archief