Halse crisiscel onderwijs volgt situatie in Halse scholen op de voet

C21

Halse crisiscel onderwijs volgt situatie in Halse scholen op de voet

Halle_logo
 

De Halse scholen zijn na de herfstvakantie terug opgestart. Op 17 november kwam de lokale crisiscel onderwijs samen om de huidige situatie en de gemaakte afspraken te bespreken. De scholen doen er alles aan om het huidige systeem tot aan de kerstvakantie aan te houden.

Uit het overleg op de lokale crisiscel blijkt dat de situatie op dit moment goed onder controle is in de Halse scholen. Onze scholen passen de verplichte maatregelen correct toe en zijn daarmee gewapend om ook de komende weken zo goed mogelijk onderwijs aan te bieden. De concrete afspraken per school zijn afhankelijk van de eigen context en situatie van de school. Ouders kunnen met al hun vragen dan ook terecht bij hun eigen directie. Ook het deeltijds kunstonderwijs en volwassenonderwijs hebben hun eigen regeling.

 De scholen hopen om de huidige regeling tot aan de kerstvakantie te kunnen behouden. Zo willen ze zoveel mogelijk continuïteit en zekerheid geven aan de leerlingen, ouders en het personeel.

 De CLB’s volgen de situatie op de voet en informeren de crisiscel van zodra er verontrustende cijfers worden gesignaleerd. Zo kan er op tijd en op maat van elke school ingegrepen worden als dat nodig zou zijn.

 In principe zal de crisiscel onderwijs pas na de kerstvakantie opnieuw samenkomen om te bespreken of de huidige maatregelen verlengd, verscherpt of versoepeld moeten worden. Als er zich tevoren een situatie zou voordoen die een vroegere vergadering vereist, dan komt de crisiscel natuurlijk eerder bijeen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 08 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 apr 2021

archief