HALLE - Speel- en plukbosje aan Rodenemplein

HALLE - Speel- en plukbosje aan Rodenemplein

Rodenempleinknipsel
 

De stad Halle, Wildgroei en Plan Boommarter werken samen aan een speel- en voedselbos in de Rodenem-wijk. Om van het bijzondere project een succes te maken, roepen ze de hulp in van enthousiaste Hallenaren. 

 De Grootste Boomplantactie wil dit plantseizoen in Vlaanderen de meeste bomen ooit planten. De jongeren van Wildgroei, een project rond voedselbossen, zijn vast van plan om daaraan hun steentje bij te dragen, samen met de stad Halle. Het team Openbaar Groen & Afval zocht en vond in de wijk Rodenem een geschikt terrein voor zo’n voedselbos(je). Het bijzondere project heet ‘Plukpark Rodenem’ en krijgt de steun van BOS+, de Grootste Boomplantactie en de Bûûmplanters.

Een voedselbos combineert voedselproductie met natuur. In zo'n bos groeien fruit- en notenbomen, struiken, eetbare kruiden en groenten. Maar het Plukpark Rodenem wil nog meer zijn. Het moet ook een ontmoetingsplaats worden, waar je samen vruchten kan plukken, wandelen, spelen of gewoon rusten.

Het Plukpark Rodenem komt op het grasveld aan het Rodenemplein in Oud Rodenem.  Hoe dat voedsel- en speelbos er precies zal uitzien, mogen de Hallenaren zelf mee bepalen.

è door een vragenlijst in te vullen via https://bit.ly/parkrodenem.

è Voor kinderen en jongeren is er een aangepaste enquête over het speelbos en de speeltoestellen, die ze vinden op https://bit.ly/plukpark.

è Wie liever de enquête op papier invult, mailt best even naar communicatie@halle.be. Je kan ze afgeven op het stadhuis of op 9 december van 14 tot 15 uur aan het grasveld in Oud Rodenem. Op dat moment kan je ook bij de initiatiefnemers terecht met vragen of opmerkingen over het project.

Deelnemen kan tot en met 13 december.

 Hoe loopt het verder? Met de antwoorden uit de enquêtes gaan de stadsdiensten verder aan de slag. In het voorjaar van 2021 zullen ze de eerste speeltuigen plaatsen en een aantal plantdagen organiseren .

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 17 jan 2021
Roger Swalens | 17 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 15 jan 2021
Marc Sluys | 15 jan 2021
Sam Herremans | 11 jan 2021

archief