HALLE - Plannen voor 2021 onder de noemer Halle Leeft

HALLE - Plannen voor 2021 onder de noemer Halle Leeft

Knoppen_dialoog
©Stad Halle
 

 

Onder het motto "Halle leeft" stelde het schepencollege van Halle op de jongste gemeenteaad (15 december 2020) een aantal plannen en projecten voor volgend jaar voor. Ziehier het lijstje:

·        Aanleg Nederhempark

Het meerjarenplan voorziet een kwalitatief stuk groen op 400 meter van elke woning. Zo wordt er in 2021 o.a. een gloednieuw Nederhempark aangelegd waar je vanop een grastribune met ligbanken kan genieten van een mooi zicht op het kanaal en de basiliek.  Voor 2021 is hier 0,5 mio euro voor gebudgetteerd.

 ·        5 nieuwe speeltuinen

Halle telt vandaagl ruim 30 speeltuinen. Daar komen er in 2021 vijf bij: de waterspeeltuin (één van de winnende idee uit de participatie-actie ‘Idee zkt Stad’) aan het zwembadplein, een natuurspeeltuin op Rodenem, een speeltuin in Breedhout,  een speeltuin in de Europalaan en een speeltuin op de sociale campus. Voorts onderzoekt de stad hoe  al die speeltuinen op een kindvriendelijke en veilige manier met elkaar kunnen verbinden door de opmaak van een speelweefselkaart.

 ·        1 plukpark op Rodenem

Aan de Kanaalstraat (Oud-Rodenem) legt de stad, in samenwerking met Wildgroei vzw en Plan Boommarter, een plukpark aan. Hier zullen de meeste bomen en planten eetbare vruchten opleveren. Je kan er dus samenkomen om vruchten te plukken, te wandelen en te rusten. De allerkleinsten kunnen er genieten van een heuse natuurspeeltuin.

 ·        uitgebreidere ondersteuning voor sportclubs

Sportclubs kunnen vanaf 2021 steevast een beroep doen op een sportclubondersteuner  en een sportclubpromotor van onze sportdienst. De functies verklaren zichzelf. Sportclubs kunnen met al hun vragen terecht bij de sportclubondersteuner. Hij of zij  zorgt ook voor de verdere uitrol van de G-werking voor sporters met een beperking, de eco-sportieve clubs of de open sociale clubs. De sportpromotor leidt dan weer alle evenementen van onze sportclubs in goede banen en zorgt ook voor de nodige ondersteuning.

 ·        infrastructuur Avenir Lembeek krijgt opsmukbeurt

De kleedkamers en doucheruimtes van Avenir Lembeek worden volledig vernieuwd.

 ·        150.000 euro budget voor acties in het winkelcentrum

In 2021 gaat de nieuwe centrummanager aan de slag. Hij moet ervoor moet zorgen dat ons handelscentrum een doorstart krijgt. " Met een externe partner bestrijden we ook de leegstand. En we innen volgend jaar voor het eerst een leegstandstaks op handelspanden die langdurig leegstaan, zodat eigenaars een incentive hebben om hun panden aan redelijke prijzen te verhuren. De handelaars krijgen van de stad 150.000 euro ter beschikking voor alle acties die ze willen doen." aldus het schepencollege

 ·        mobile switch

 Auto’s blijven welkom maar  vooral in duurzame vervoersmiddelen en betere  faciliteiten voor de kwetsbare weggebruikers wil de stad investeren.

In 2021 komen   "het eerste 3D-zebrapad", 3 nieuwe overdekte fietsenstallingen met laadpunt en vier schoolomgevingen worden verkeersveiliger. Het gaat om de basisschool Don Bosco Halle, Beukenbos in Buizingen, het Heilig-Hart & College Sint-Rochus en kleuterschool Malheide in Lembeek.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Roger Swalens | 17 jan 2021
Marc Sluys | 15 jan 2021
Marc Sluys | 15 jan 2021

archief