HALLE - Werken in 2021

HALLE - Werken in 2021

01081251
In 2021 start de restauratie van de binnenzijde van de Sint-Rochuskerk
 
01261499
Bruggen worden verder afgewerkt
 
Img_0376
 

 Op de gemeenteraad van 15 december stelde het schepencollege van Halle de plannen voor 2021 voor. Onder het thema "Werken" vallen onder andere de volgende zaken:

•                           nieuwe stadsgebouwen

In 2021 nemen de eerste bewoners hun intrek in de nieuwe assistentiewoningen aan de J. Jacminstraat, het nieuwe stadsmagazijn aan de R. Lariëllestraat wordt voltooid en ook de politiezone Zennevallei verhuist naar de gerenoveerde en uitgebreide kazerne aan de Fabriekstraat.

Voorts worden de plannen voor de renovatie van de bibliotheek, het recyclagepark en sportcomplex De Bres geconcretiseerd.

 •                           renovatie cultuurpatrimonium

In 2021 start de binnenrestauratie van de Sint-Rochuskerk. De restauratie van het bijzondere Stahlhuthorgel in de basiliek wordt voltooid. De renovatieplannen van de Paterskerk worden opgestart. Het historisch stadhuis wordt uitgebreid met een nieuwbouw op het J.Possozplein. Een bouwkundig onderzoek op voor de restauratie van de kerk in Essenbeek wordt opgestart.

 •                           het stadspanel spreekt

In het stadspanel zitten minstens 500 Hallenaren die hun mening geven over belangrijke vraagstukken over onze stad. Dit gebeurt 3 keer per jaar. De bevragingen gebeuren zowel via telefoon, mail als op papier. Intussen is al een eerste bevraging opgestart over het corona-herstelplan.

 •                           1,7 miljoen euro investeringen in openbare wegen

Heel wat straten, voet- en fietspaden krijgen in 2021  onderhoud of worden heraangelegd. Het gaat onder meer om de Lenniksesteenweg, het Prinsenbos, Pieter-Pauwel Rubenslaan, Breugellaan, Weerstandsstraat, de R. Lariëllestraat en de Stroppenweg. In samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer wordt ook de Nijvelsesteenweg heraangelegd en uitgerust met nieuwe voet- en fietspaden.

 Voorts worden alle rioleringen op het grondgebied in kaart gebracht via een rioleringsdatabank. En als alles goed loopt, zou het Claesplein in 2021 een beperkte make-over krijgen waarbij de beschikbare ruimte wordt geoptimaliseerd.

 •                           Start aanleg fietssnelweg F20 Halle-Brussel

In 2021 wordt de fietssnelweg F20 langs het kanaal naar Charleroi ook in Halle zichtbaar. Voorts worden een  aantal kruispunten langs de fietssnelweg heraangelegd zodat de fietser met voorrang kan oversteken.

 •                           l Bruggen

Begin 2021 wordt de Klarabrug, de voetgangersbrug ter hoogte van het station in gebruik genomen. Ook de Zennebrug wordt in 2021 voor het grootste deel voltooid. Na de heraanleg van de René Deboecklaan en de voltooiing van de afrit naar de Suikerkaai, zal het verkeer opnieuw kunnen gebruik maken van deze belangrijke invalsweg naar de stad.

 

 

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2020
Roger Swalens
roger swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Roger Swalens | 17 jan 2021
Marc Sluys | 15 jan 2021
Marc Sluys | 15 jan 2021

archief