HALLE - Nieuwe straat nabij Cichorei-erf krijgt de naam Koffie-erf

C21

HALLE - Nieuwe straat nabij Cichorei-erf krijgt de naam Koffie-erf

Img_5322
 

Om enkele nieuwe woongelegenheden toegang te geven tot de openbare weg wordt het cichorei-erf verlengd. De verlenging sluit aan op de Jean Jacminstraat. Maar om verwarring bij hulpdiensten en koerierdiensten te voorkomen, krijgt deze nieuwe aantakking op de Jean Jacminstraat ook een nieuwe naam: het Koffie-erf.

   

Langsheen de Jean Jacminstraat en in het verlengde van het Cichorei-erf wordt een nieuwe verkaveling gerealiseerd. Om deze woningen via de openbare weg te kunnen bereiken wordt het Cichorei-erf verlengd en opnieuw doorgetrokken naar de Jean Jacminstraat. 

 

Als de volledige verlenging van de straat ook ‘Cichorei-erf’ als naam krijgen, dan bestaat het risico op verwarring bij de hulpdiensten of leveranciers. Het erf zou dan immers twee toegangen hebben langsheen de Jean Jacminstraat. Daarom besliste de gemeenteraad donderdag om de verkaveling ook als een nieuw erf te beschouwen en een andere naam te geven. De keuze viel op Koffie-erf. 

Op die manier is er toch nog een verbinding met het Cichorei-erf. Want de cichorei is een verwijzing naar de voormalige Pacha-fabriek die hier vlakbij gevestigd was. Daar werd tot 1992 cichoreikoffie gemaakt. Vooral tijdens de oorlogsjaren werd deze surrogaatkoffie massaal gedronken bij gebrek aan echte koffie. Koffie en cichorei zijn dus twee drankjes die in het verleden wel nauw met elkaar verbonden waren. En binnenkort dus ook door de twee woonerven aan de Jean Jacminstraat. 

 

Info: Stadsontwikkeling | openbare.werken@halle.be | 02 365 95 10

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2021
Sam Herremans
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jul 2021

archief