Gijzeling en inval van de politie in woning aan Edingsesteenweg in HALLE

Gijzeling en inval van de politie in woning aan Edingsesteenweg in HALLE

Img_5325
In het huis, dat te koop staat, werd een man gegijzeld. Foto © Marc Sluys
 

Zondagochtend werd de Edingensesteenweg in Halle afgesloten tussen Lembeek en Halle. Kort nadien bleek er een inval te zijn van de DSU, de Belgische speciale eenheden. Die werden ingezet nadat een ontvoerde man kon ontsnappen uit een loods. In de loods hadden enkele verdachten zich verschanst. Momenteel zijn  vier personen opgepakt.

Zondag vroeg in de ochtend op de Edingensesteenweg werden buurtbewoners gewekt. Bij de op- en afrit van de A8 liep om 5.20 uur een man de deuren af, in de hoop dat iemand open zou doen. “Ik ben in Brussel ontvoerd”, verklaarde hij. De man was zaterdagnacht meegenomen naar een loods achter een leegstaand huisje. 

Rond elf uur was de inval afgelopen en ging de Edingensesteenweg weer open. Het parket bevestigt dat een man in Brussel van zijn vrijheid werd beroofd en naar die loods in Halle werd gebracht. De speciale eenheden hebben in totaal drie verdachten uit het pand gehaald. Aangezien de feiten in Brussel gestart zijn, neemt het parket van Brussel de zaak over. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 08 apr 2021

archief